Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Chciałbym się zapytać czy te atraktory i dodatki mogę razem mieszać i dodać je razem do zanęty  : leszcz sekret brasem ,konopie , pieczywo leszczowe , koko belgę , kopr melasa ,melasa w płynie , mleczko w proszku granulowane ?

Napisano (edytowane)

Witam.Chciałbym się zapytać czy te atraktory i dodatki mogę razem mieszać i dodać je razem do zanęty  : leszcz sekret brasem ,konopie , pieczywo leszczowe , koko belgę , kopr melasa ,melasa w płynie , mleczko w proszku granulowane ?

Zazwyczaj na pudełku masz podane w procentach maksymalną ilość określonego dodatku w zanęcie.Np. pieczywo max 15%, czyli proporcja na 1kg zanęty max 150gr pieczywka, a taki biszkopt nawet 40%

Edytowane przez Zduneq
Napisano

Eeeeee, ja chyba nie rozumiem. Po co razem mieszać cocobelge z melasą i mlekiem w proszku oraz konopiami? Każdy dodatek ma inne działanie, aromat a i o przeznaczeniu też trzeba wspomnieć.

Pisząc krótko na pytanie główne w wątku - tak, możesz mieszać wszystko ze wszystkim bo nikt Ci tego zabronić nie może ale po co? Zanęta lepsza z tego nie wyjdzie a może wyjść coś całkiem odwrotnego.

Napisano

Dodatki zapachowe, smakowe i atraktory pomagają tylko wypłukać portfel z kasy :D

Ja nie używam niczego poza zanętą (zawodniczą i świeżą) i glinami, do tego dodaje tylko robaki. Dodam, że na wyniki nie narzekam.