Jump to content

Używany sprzęt Mistrall

Recommended Posts

Witam, planuję zacząć łowić na spinning i mam pytania odnośnie sprzętu, który wybrać. Wędka na jeziora: szczupak,okoń.

Co sądzicie o używanych sprzętach? Kij to: Mistrall Cobra 2.70 10-30g wykonana z kompozytów węglowych, a kołowrotek: Mistrall Optima z przednim hamulcem. za 120 zł (kij i kołowrotek)?

Pozdrawiam?

Kupno urzywanego sprzętu to praktycznie kupno kultury i nawyków poprzedniego właściciela. Jeśli znasz właściciela to sam możesz ocenić czy jest uczciwy i czy dbał o sprzęt. Jeśli nie to czysta loteria.

Dziękuję za opinię.

Jeszcze nigdy nie spinningowałem, ale chciałbym spróbować łowić tą metodą. Szukam wędki 2.7m i 5-30c.w. głównie na szczupaki. Łowić będę w rzece jak i jeziorze. Czy mógłby mi ktoś polecić wędzisko jak i kołowrotek do tej metody? Budżet 150-200zł nie oczekuję cudów za taką kwotę, ale chcę aby sprzęt trochę posłużył.

A teraz biorę się za czytanie starszych artykułów na ten temat.

• 2 weeks later...

Kolego za 140 zł kupisz Mistrall SCOT. Używam od marca, własnie do takiego kijka, z tym że mój ma 3-18g.Recenzja młynka gdzieś tutaj się pałęta, pisana przeze mnie, także poczytaj i sam oceń. Warto dołożyć te 40zł.