Madridista Olb Posted May 18, 2015 Report Share Posted May 18, 2015 Witam, planuję zacząć łowić na spinning i mam pytania odnośnie sprzętu, który wybrać. Wędka na jeziora: szczupak,okoń. Co sądzicie o używanych sprzętach? Kij to: Mistrall Cobra 2.70 10-30g wykonana z kompozytów węglowych, a kołowrotek: Mistrall Optima z przednim hamulcem. za 120 zł (kij i kołowrotek)? Pozdrawiam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted May 18, 2015 Report Share Posted May 18, 2015 Kupno urzywanego sprzętu to praktycznie kupno kultury i nawyków poprzedniego właściciela. Jeśli znasz właściciela to sam możesz ocenić czy jest uczciwy i czy dbał o sprzęt. Jeśli nie to czysta loteria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Olb Posted May 18, 2015 Author Report Share Posted May 18, 2015 Dziękuję za opinię. Jeszcze nigdy nie spinningowałem, ale chciałbym spróbować łowić tą metodą. Szukam wędki 2.7m i 5-30c.w. głównie na szczupaki. Łowić będę w rzece jak i jeziorze. Czy mógłby mi ktoś polecić wędzisko jak i kołowrotek do tej metody? Budżet 150-200zł nie oczekuję cudów za taką kwotę, ale chcę aby sprzęt trochę posłużył. A teraz biorę się za czytanie starszych artykułów na ten temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Olb Posted May 22, 2015 Author Report Share Posted May 22, 2015 Podjąłem decyzję, myślę, że Wędka KONGER TIGER Cross Maxx 270 M 10-30g to dobry wybór jak na pierwszy spinning. Szukam kołowrotka do tej wędki (budżet 100zł). Możecie polecić coś godnego uwagi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yinyang Posted May 26, 2015 Report Share Posted May 26, 2015 Moim zdaniem warto dołożyć plus 30-40 pln i kupić shimano catana 2500rb. Sam mam model większy i chodzi bezawaryjnie już od 3/4 sezonów. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
abraham Posted June 4, 2015 Report Share Posted June 4, 2015 Kolego za 140 zł kupisz Mistrall SCOT. Używam od marca, własnie do takiego kijka, z tym że mój ma 3-18g.Recenzja młynka gdzieś tutaj się pałęta, pisana przeze mnie, także poczytaj i sam oceń. Warto dołożyć te 40zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts