Skocz do zawartości

Jak działa "Porozumienie Okręgów"

mitos
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem z okręgu PZW Koszalin. Chciałbym połowić, na nowych wodach. Wyczytałem, że 

członkowie Okręgu PZW w Koszalinie bez dodatkowych dopłat mają dostęp do wód Okręgów PZW:
słupskiego, nadnoteckiego (pilskiego), zielonogórskiego, jeleniogórskiego, wałbrzyskiego, legnickiego, poznańskiego.

Ale nie mam pewności jak to działa ? co z rejestrem połowu ? czy wystarczy tylko karta wedkarska ? Czy ja jako wędkarz muszę coś jeszcze gdzieś zapłacić , wyrobic książeczkę rejestru ?  

Mapa porozumień - okręg Koszalin

Porozumienie dotyczy wzajemnego uznania opłat w pełnym wymiarze lub nie. W drugim przypadku trzeba dopłacić określoną kwotę.

Jak już napisałem porozumienie dotyczy wyłącznie opłat, zasady połowu są odrębne dla każdego gospodarującego i trzeba się z nimi zapoznać. 

Edytowane przez wind
edycja linku

Dodam tylko, że Rejestr powinieneś pobrać ze strony okręgu, w którym będziesz wędkował (poza macierzystym) lub, jeśli jest dopłata, rejestr powinieneś otrzymać przy dokonywaniu owej dopłaty. Ciebie będzie to obowiązywało w okręgach gdańskim, szczecińskim i łódzkim.

Dzięki wielkie za odpowiedzi zapoznałem się ze stronami www. innych okręgów, trzeba troszkę poszukać ale rzeczywiście idzie odnaleść,  numery łowisk oraz zasady obowiązujące na danych wodach. 

Dziękuję za odpowiedzi. 

PS. Piotr nie rozumiem  jakie zezwolenie muszę kupić za 1zł ? Co to za dokument ? i gdzie je kupić ? 

Pozdrawiam.