Smaux Posted July 1, 2015 Report Share Posted July 1, 2015 Witam jutro wybieram się na nockę dziki staw na którym są praktycznie same płocie ale wiem że są też karpie amury i liny. Proszę o doradzanie mi jaką przynętę mam założyć bo na kukurydzę i robaki biorą same płocie Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 1, 2015 Report Share Posted July 1, 2015 Zasada jest prosta, duża przynęta, selektywna, zainteresuje dużą rybę, mała rybka jej nie zassie. Może skubać, "stukać", ale nie wciągnie do pyszczka. Karpie, amury i inne duże karpiowate to kulki, rosówki, kilka ziaren kukurydzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Liny i amury możesz spróbować łowić na przynęty które nie chętnie wzięła by płotka np: czereśnia, zielony groch, z racji tego iż płoć jest bardziej "mięsożerna" to unikaj zakładania na hak wszelkiego typu białych robaków, pinek itp, a jeśli już musisz to załóż dużą rosówkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prozac Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Można także udać się do sklepu i kupić wszelkiego rodzaju puszki konserwowe z dużymi ziarnami jak np bub. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts