kolasek Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 (edited) Witam,Potrzebuje stanowiska pod wędki, nazywa się to chyba rod pod, stanowisko na 2 lub 3 wędki, nie lubię tandety, ale bez przesady, cenowo w granicach 150-200 pln, nie wiem czy bardziej opłaca kupić się z sygnalizatorami czy bez, niby mam dwa sygnalizatory, widzę jakieś na allegro są, ale to "chińszczyzna" jakaś, widzę też w dobrej cenie Jaxona, Kongera, co sądzicie o jakości jeżeli chodzi o te firmy? nie chcę kupować w ciemno, dlatego proszę o poradę, nie znam się na tym kompletnie.Drugie pytanie dotyczy Parasola, cenowo 150-200 pln też nie chcę tandety, najlepiej parasol z taką osłonką, żeby zabudować boki parasola, też są Kongera i Jaxona w dobrych cenach. Nie chcę żeby mocny wiatr zawiał i parasol złamał się.Ogólnie chcę żebym zmieścił się w 400 pln i miał dobrą jakość. Jest taka opcja?Pomożecie?Z góry wielkie dzięki.Pozdrawiam Edited July 13, 2015 by kolasek Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 (edited) pytanie dotyczy Parasola, cenowo 150-200 pln też nie chcę tandety, najlepiej parasol z taką osłonką, żeby zabudować boki parasola zapytaj w Decathlonie - można czasem kupić parasol i osłonę w cenie 200PLNów Edited July 13, 2015 by grzybek Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolasek Posted July 13, 2015 Author Report Share Posted July 13, 2015 229 pln firmy CAPERLAN ale ta osłonka słaba jest w sensie 50% zakrywa boków, dodatkowo o tej firmie czytałem bardzo dużo złych opinii Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 229 pln firmy CAPERLAN ale ta osłonka słaba jest w sensie 50% zakrywa boków, dodatkowo o tej firmie czytałem bardzo dużo złych opinii Powiem tak - rod pod czy tri pod za 200 zł to nadal wyrzucenie kasy w błoto. Zdecydowanie bo stabilniejsze lepsze będą podpórko np Prologic. Nie kupuj gotowych zestawów z sygnałkami bo tak sprzedawany jest chyba najgorszy chłam na Allegro. Jeśli chodzi o parasol - jeśli nie odpowiada Ci Caperlan to szukaj czegoś bardziej doskonalszego ;-) Np " Parasol namiot KONGER 2,5m super moskitiera GRATIS " JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolasek Posted July 13, 2015 Author Report Share Posted July 13, 2015 Powiem tak - rod pod czy tri pod za 200 zł to nadal wyrzucenie kasy w błoto. Zdecydowanie bo stabilniejsze lepsze będą podpórko np Prologic. Nie kupuj gotowych zestawów z sygnałkami bo tak sprzedawany jest chyba najgorszy chłam na Allegro. Jeśli chodzi o parasol - jeśli nie odpowiada Ci Caperlan to szukaj czegoś bardziej doskonalszego ;-) Np " Parasol namiot KONGER 2,5m super moskitiera GRATIS " JK A takie cudo Prologic? znalazłem na allegro "STANOWISKO KARPIOWE PROLOGIC ROD POD PODPÓRKA ka" A jaki rod pod czy tri pod polecasz? jestem w tym temacie kompletnie zielony Tak myślałem, że te zestawy to chłam... Parasol Kongera jest porządny? wiadomo cudów za 260 pln nie znajdę, ale jak widzę na allegro firmy "krzak" za 100 pln i sprzedanych 300 sztuk to mnie odrzuca... chodzi mi o to, żeby mi troche posłużył np. druty po sezonie nie wyszły, czy złamał się podczas wiatru... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Parasol Kongera jest porządny? Jakość Kongera w odniesieniu do ceny jest znośna. Za swój zapłaciłem trochę ponad 100zł i służy mi już parę ładnych lat. Niestety, przy intensywniejszych opadach po prostu przecieka. Ten Caperlan jest mimo wszystko warto pochylenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted July 14, 2015 Report Share Posted July 14, 2015 A takie cudo Prologic? znalazłem na allegro "STANOWISKO KARPIOWE PROLOGIC ROD POD PODPÓRKA ka" A jaki rod pod czy tri pod polecasz? jestem w tym temacie kompletnie zielony Tak myślałem, że te zestawy to chłam... Parasol Kongera jest porządny? wiadomo cudów za 260 pln nie znajdę, ale jak widzę na allegro firmy "krzak" za 100 pln i sprzedanych 300 sztuk to mnie odrzuca... chodzi mi o to, żeby mi troche posłużył np. druty po sezonie nie wyszły, czy złamał się podczas wiatru... A dlaczego musi być ten pod ? Zwykłe podpórki Prologic lub Elektrostatyk ( tańsze ) spełnią swoje zadanie. Napisałem o Kongerze bo kilka razy widziałem je nad wodą i w sumie uwag co do wykonania nie było. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolasek Posted July 14, 2015 Author Report Share Posted July 14, 2015 (edited) W takim razie chyba zaryzykuje Kongera lub Jaxona z osłonkami bocznymi... ktoś testował oba i może się wypowiedzieć o jakości? Jaxona jest droższy o te 56-60 pln ale ciekawe czy z ceną idzie jakość... Przejadę się jeszcze przed zakupem do decathlonu i zobacze jakość tego parasola, bo może rzeczywiście jest porządny... Podpórki mam porządne, ale wolałbym spróbować na rod podzie lub tri podzie Co sądzicie o rod podach i tri podach firmy YORK? np. YORK TRI POD SCC152 YORK polecił mi facet z wędkarskiego oczywiście u niego nie było, ale chyba było widać, że sie orientuje. Drugą opcją jest SANGER ANACONDA X-COVERY co sądzicie o takim rozwiązaniu? tylko tu już cena 300 pln Edited July 15, 2015 by kolasek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts