Jump to content

Żyłki FIUME.

wind
 Share

Recommended Posts

witam,

mam zamiar przetestować w tym roku linki tej firmy i ciekaw jestem, czy ktoś z was miał już z nimi do czynienia. Zebrałem kilka opinii i są tak różne ... A trochę zachodu z nimi jest, bo muszę zamówić gdzieś w sieci, niestety u nas są niedostępne.

Interesuje mnie model Italiana czy jakoś tak.

Nie wiem do jakiej metody chcesz kupić tą żyłkę. Kupiłem 1,5 roku w Gdańsku w Szuwarku taką przyponową: http://www.rybi-ogon.pl/Zylka-Fiume-Super-Competition-0123mm225kg-p-5267.html . Ponieważ sprzedawca ją zachwalał, trochę słyszałem o Fiume, więc zdecydowałem się (zapłaciłem coś koło 15zł). Ogólnie wrażenie jest ok, ale jak porównałem, z żyłkami innych firm (Browning/Cenex, Colmic/Mimetix) i powiem tyle: napewno jest przegrubiona i wytrzymałość jest niższa niż deklarowana. Gdybym dobrze sie jej przyjrzał przed kupnem, to bym jej nie wziął. Trzeba wspomnieć, że jak na żyłkę spławikową jest dość trwała (trwalsza niż wcześniej wymienione) i miękka. Jestem przekonany, że można znaleźć tańszą alternatywę (np. Trabucco, też przegrubione, ale i tańsze).

ciekawe czy takie dobre jak mówią, daj znaka jak przetestujesz Wind to sobie kupię do lekkiego spina na kleniki, ja kupuję trabucco za ponad 2 dychy i powiem że jest dobra ale trochę droga a tutaj widzę za 15 zybli więc chętnie wypróbuję