Rosjin Napisano 20 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 20 Sierpnia 2015 Witam czytających. Otóż mam pytanie. Jaką wybrać żyłkę do spinningu? Najlepiej żeby była tania i mocna. Będę łowił na J. Strzeleckim Górnym, głównie okonie i szczupaki 1-4 kg.
Docio Napisano 20 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 20 Sierpnia 2015 Darmowa, cudownie mocarska, To nasza żyłka - wędkarska.
marckus Napisano 20 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Zobacz na tą kiedyś parę razy miałem ją na kołowrotku i nie narzekałem link. Jest jej trochę i nie trzeba bawić się z podkład. Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez marckus
Alexspin Napisano 21 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 21 Sierpnia 2015 Witam czytających. Otóż mam pytanie. Jaką wybrać żyłkę do spinningu? Najlepiej żeby była tania i mocna. Będę łowił na J. Strzeleckim Górnym, głównie okonie i szczupaki 1-4 kg. Niestety rzadko trafiają się jakiekolwiek produkty tanie i dobre. Z mojego doświadczenia mogę Ci polecić TDC-30-25-118. Jest mocna i stosunkowo tania (0,06zł/m). Millenium już wychodzi drożej (0,07zł/m) jest w krótszych odcinkach i moim zdaniem jest gorszej jakości.
Rosjin Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 21 Sierpnia 2015 Alexspin, posiadam żyłkę Dragona elite Szczupak 0,25. Co o niej sądzisz?
Alexspin Napisano 21 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Nie wiem, nie używałem. Generalnie Dragon ma dobre żyłki ale używam tylko Guide Selekt Light Blue i to rzadko, bo głównie spinninguję plecionkami. Ps 0,25mm to już dość gruba żyłka, ja nie przekraczam 0,20 a używam tylko awaryjnie, podczas porannych, lub wieczornych przymrozków, bo wówczas plecionka nie zdaje egzaminu, więc trudno mi powiedzieć jak tamta będzie się zachowywać. Używam też żyłki do "paprochowania" okoni i wzdręg, ale wówczas żyłeczka 0,14mm to max. Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez Alexspin
Rekomendowane odpowiedzi