Rosjin Posted August 20, 2015 Report Share Posted August 20, 2015 Witam czytających. Otóż mam pytanie. Jaką wybrać żyłkę do spinningu? Najlepiej żeby była tania i mocna. Będę łowił na J. Strzeleckim Górnym, głównie okonie i szczupaki 1-4 kg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 20, 2015 Report Share Posted August 20, 2015 Darmowa, cudownie mocarska, To nasza żyłka - wędkarska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted August 20, 2015 Report Share Posted August 20, 2015 (edited) Zobacz na tą kiedyś parę razy miałem ją na kołowrotku i nie narzekałem link. Jest jej trochę i nie trzeba bawić się z podkład. Edited August 20, 2015 by marckus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted August 21, 2015 Report Share Posted August 21, 2015 Witam czytających. Otóż mam pytanie. Jaką wybrać żyłkę do spinningu? Najlepiej żeby była tania i mocna. Będę łowił na J. Strzeleckim Górnym, głównie okonie i szczupaki 1-4 kg. Niestety rzadko trafiają się jakiekolwiek produkty tanie i dobre. Z mojego doświadczenia mogę Ci polecić TDC-30-25-118. Jest mocna i stosunkowo tania (0,06zł/m). Millenium już wychodzi drożej (0,07zł/m) jest w krótszych odcinkach i moim zdaniem jest gorszej jakości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rosjin Posted August 21, 2015 Author Report Share Posted August 21, 2015 Alexspin, posiadam żyłkę Dragona elite Szczupak 0,25. Co o niej sądzisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted August 21, 2015 Report Share Posted August 21, 2015 (edited) Nie wiem, nie używałem. Generalnie Dragon ma dobre żyłki ale używam tylko Guide Selekt Light Blue i to rzadko, bo głównie spinninguję plecionkami. Ps 0,25mm to już dość gruba żyłka, ja nie przekraczam 0,20 a używam tylko awaryjnie, podczas porannych, lub wieczornych przymrozków, bo wówczas plecionka nie zdaje egzaminu, więc trudno mi powiedzieć jak tamta będzie się zachowywać. Używam też żyłki do "paprochowania" okoni i wzdręg, ale wówczas żyłeczka 0,14mm to max. Edited August 21, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts