Kitoboy Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Witam, ostatnio ze znajomymi wybrałem sie do Trzcianki (Pow. Czarnkowsko- Trzcianecki) na oczywiście łowienie. Przez 2 dni nic na haczyku prócz cierników. Dowiedzieliśmy się od lokalnych wędkarzy, że dużo osób jeździ na jeziora do pobliskiej Człopy. Wykupiliśmy na miejscu pozwolenia (szukaliśmy sprzedającego zezwolenia wśród autochtonów) i połapaliśmy 3 dni. Jezioro Trzebiń było OK. Woda czysta, ryby ostrożne ale ładna Płoć, choć nie w dużej ilości (spławik). Jez. Młyński Staw nieco mało przejżyste ale za to mnustwo płoci i trochę leszcza (tylke że małe). Ale zabawa była przednia. Tyle że to nie w tym dziale .... bo dojeżdzając na łowisko stanęliśmy jak wryci. 50 m od jeziora stoi drweniany kuter (jak się dowiedzieliśmy z lat 50tych). Wewnątrz restauracja z rybami. Byliśmy tam dwa razy. Polecam w Człopie łowiska (ponad kilkadziesiąt małych jezior śródleśnych) a wieczorem rybka na kutrze (aż przypominają sie wyjazdy na dorsza.. ) Połamania wędziska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 (edited) Witam, ostatnio ze znajomymi wybrałem sie do Trzcianki (Pow. Czarnkowsko- Trzcianecki) na oczywiście łowienie. Przez 2 dni nic na haczyku prócz cierników. Dowiedzieliśmy się od lokalnych wędkarzy, że dużo osób jeździ na jeziora do pobliskiej Człopy. Wykupiliśmy na miejscu pozwolenia (szukaliśmy sprzedającego zezwolenia wśród autochtonów) i połapaliśmy 3 dni. Jezioro Trzebiń było OK. Woda czysta, ryby ostrożne ale ładna Płoć, choć nie w dużej ilości (spławik). Jez. Młyński Staw nieco mało przejżyste ale za to mnustwo płoci i trochę leszcza (tylke że małe). Ale zabawa była przednia. Tyle że to nie w tym dziale .... bo dojeżdzając na łowisko stanęliśmy jak wryci. 50 m od jeziora stoi drweniany kuter (jak się dowiedzieliśmy z lat 50tych). Wewnątrz restauracja z rybami. Byliśmy tam dwa razy. Polecam w Człopie łowiska (ponad kilkadziesiąt małych jezior śródleśnych) a wieczorem rybka na kutrze (aż przypominają sie wyjazdy na dorsza.. ) Połamania wędziska. Dziękujemy za ciekawą relację i informację. Szkoda tylko, że byt na Forum zaczynasz od mnóstwa błędów. Włącz sobie automatyczną "sprawdzajkę", nie będzie wstydu... Edited September 29, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 (edited) Dziękujemy za ciekawą relację i informację. Szkoda tylko, że byt na Forum zaczynasz od mnóstwa błędów. Włącz sobie automatyczną "sprawdzajkę", nie będzie wstydu... No Alex, proszę. Toż to dość bezpośrednia...reklama. Ale w ogóle to fajna miejscówka wygląda tak: Edited September 29, 2015 by Docio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 (edited) Zbyszku, jeśli tak wygląda reklama, w takim stylu językowym i z tyloma "bykami", to ja przepraszam, ale nawet nie wezmę do ust potraw serwowanych w tej knajpce, moje trzewia mogłyby tego nie zdzierżyć... Ps ... a Twoja miejscówka przepiękna! Edited September 30, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 moje trzewia mogłyby tego nie zdzierżyć O, i to jest właściwe podejście. A miejscówka, cóż, "smaży" się tekst z fotkami a są ładniejsze od tej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts