Rosjin Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 Witam wszystkich serdecznie. Zamierzam kupić na początek grudnia kołowrotek do wędki gruntowo-karpiowej. Mój budżet wynosi ok. 120 zł i do tego żyłkę do 25 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 Szczerze mówiąc za taką kwotę trudno coś konkretnego doradzić. Masz dwie opcje, albo poczekasz i trochę dołożysz do droższego kołowrotka ryzykując jednocześnie, że na przełomie roku sprzęt podrożeje, co miało miejsce np. w tym roku. Ewentualnie możesz wybrać na już cos z tej gamy kołowrotków jednak zaryzykowałbym jedynie coś z oferty Okumy. Wielkość sam musisz wybrać według własnych potrzeb, my ich nie znamy. Z żyłek gruntowych używałem jedynie Dragon Maxima do match-a i feedera. Na pewno odradzam gruntowe żyłki Daiwy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rosjin Posted October 19, 2015 Author Report Share Posted October 19, 2015 a coś z tylnym hamulcem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted October 20, 2015 Report Share Posted October 20, 2015 @Wind dobrze radzi. Przedni hamulec jest precyzyjniejszy i moim zdaniem bardziej trwały, bo mniej skomplikowany. Do karpii potrzebna jest moc, a to zapewniają młynki z przednim hamulcem. Zainteresuj się model DSS-10-55-355, mój zięć ma taki i bardzo jest z niego zadowolony. Żyłki Ci nie podpowiem, bo nie znam się na łowieniu z gruntu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts