Jump to content

kijaszek na Wiekszego okonka

Guest Piter
 Share

Recommended Posts

Nie wiem, co mam sądzić, bo dałeś link do trzech różnych kijków. A poza tym, jaki okoń wg Ciebie jest duży? I rzecz najważniejsza jakimi przynętami masz zamiar łowić i jaką metodą? Bez tego nie ma tematu. :P

Gumy z obciazeniem max 5 g.Interesuje mnie kijek 1-8 c w.Tam gdzie lowie sa okonie po 3,5 kg.

Wind przepraszam cie bardzo ,ale nie wiem dlaczego nie moglem dodac URL tak jak ty,moze to dlatego ,ze jestem na telefonie .

Edited by Piter

Tam gdzie lowie sa okonie po 3,5 kg

Z okoniami nilowymi nie mam doświadczenia, no chyba, że piszesz o naszych pasiakach, ale lejesz wodę. OK! Założę wodery, żeby mnie nie zalało i podpowiem Ci.  :D

Jeśli zamierzasz łowić na mikro gumki, mikro woblerki i wiróweczki "0" i "00" z łodzi, to wybór jest trafny. Ale jeśli masz zamiar łowić te okonie nilowe z brzegu, to nie schodź poniżej 2,40 m, bo to jest minimum. Jeśli będziesz w przyszłości łowił bocznym trokiem, to ten kijek się już nada, ale 2,10 m nie.

I nie wciskaj kitu z tą wagą, bo nawet rekord polski nie otarł się o taką wagę i jeszcze duuuużo mu brakuje... :P

Piotrze, na Twoje potrzeby poleciłbym wędzisko model WJ-RAX24008 lub WJ-RAX27008 (jest błąd w opisie długości powinno być 270cm).

Swoją drogą, przyznaj się gdzie łowisz takie GARBUSY, może pod Czernobylem, tam takie mutanty po wybuchu elektrowni rosną, ale po ich spożyciu będziesz w nocy świecił... :D :D :D

Rekord Polski 2,69kg

Ps

Zaraz pewien "konfabulant" opisze swoje doświadczenia w łowieniu okoni 3-5kg... ;)

Edited by Alexspin

Wystarczyło poprosić o weryfikację "wujka google"... ;)

Nie przejmuj się, będzie okazja, to się im odgryziesz.

Ps

Na pocieszenie dałem Ci punkcik. :)

Edited by Alexspin