Jump to content

"1001 porad wędkarskich"

Wojtek Krzywoń
 Share

Recommended Posts

Panowie, i panie.

Choć mam wrażenie że głownie panowie  :P

Planuje na święta kupić mojemu ojcu książkę  "1001 porad wędkarskich".

Czy ktoś ją może czytał? 

Mój tata nie jest raczej typem mola książkowego więc zależy mi na tym żeby książka była napisana prosto

każdy pdf jaki sprawdzałem to była po prostu okładka książki i nie wiem jak ona wygląda w środku.

Najlepiej byłoby gdyby te porady były wręcz wypunktowane :)

Jestem również otwarty na propozycje innych książek które moglibyście polecić, ale zaznaczam ze chciałbym aby była ona

prosta i przyjemna a przede wszystkich praktyczna w sensie wiedza w niej zawarta :)

Tak, książka składa się z wypunktowanych porad. Szkoda tylko, że opiera się na wędkarstwie Czechosłowackim i odnosi do ich prawa połowu a nie naszego.

Książka jest bardzo stara, wydana w 1989 roku a większość porad z lat 60-70, częściowo zahaczających o "mitologię wędkarską". Przeglądając ją na początku lat 90-tych w sklepie "Sum", w domu wędkarza, od razu wiedziałem, że z niej nic nie skorzystam, za to byłem pewny, że dzielnie będzie zbierała kurz w biblioteczce.

Jak chcesz ojcu kupić książkę, to najnowsza jest chyba sprzed 8-miu lat "Wędkarstwo jeziorowe" Tadeusza Andrzejczyka, wydanie chyba siódme, poprawione i dostosowane do czasów współczesnych.

Alex mam obydwie. :) Niestety są one nieadekwatne do czasów współczesnych i dla ojca Wojtka, tak jak i dla nas ;) , to raczej powrót do wspomnień, przeszłości. :) 

Książka, która zaproponowałem to jest konkretnie to, ale kupienie jej, to już zupełnie inna kwestia.