Przemek Kozioł Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Czy warto kupic multiplikator do spiningu czy zwykly kolowrotek jak tak to jaki do 300zl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Czy warto kupic multiplikator do spiningu Nie warto. Multiplikator stosuje się do specjalnych do tego celu wędzisk castingowych. Za tak niską cenę również nie warto kupować multiplikatora, bo tylko się zrazisz do niego. No i pytanie, czy już miałeś do czynienia z czymś takim, jak multiplikator? A poza tym, takie zbytki kupuje się po dogłębnym ogarnięciu.podstawowego zestawu spinningowego i nabraniu dużej wprawy w posługiwaniu się nim. Jeśli nie spełniasz tych warunków, to tylko kupisz sobie zabawkę, którą szybciutko porzucisz i nawet na telewizorze nie postawisz dla ozdoby (bo są zbyt cienkie telewizory). Kup Ryobi Zauber 3000-4000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Nic dodać nic ująć. Po 25-latach spinningowania, nie zdecydowałbym się na multika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoCM Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Też bym Ci nie polecił. Za w miarę dobry multiplikator trzeba wyłożyć ładną sumkę. I szczerze mówiąc na początku łowienie nim może być kłopotliwe. Ja Ci jeszcze polecę prócz tego Zauberka (jak coś bierz z dystrybucji dragona 5 lat gwarancji) - Dragon Fishmaker II - Dragon Ultima 2 - Spro RedArc - bardzo dobry sprzęt - Ryobi Arctica - tańszy, ale bardzo wytrzymały (aluminiowa konstrukcja) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Jeśli miałbyś kasę na przyzwoity multiplikator, to na pewno wystarczy Ci na dobry kołowrotek. Nie polecę Ci Fishmakera, bo choć bardzo dobry, to do spinningu ma trochę niskie przełożenie (4,4:1), ale zapewne w Twoim zasięgu byłyby: - model 1046-020, - model CHW-ZAF-3000, - model CHW-15-09-830. Dobre, sprawdzone kołowrotki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Kozioł Posted February 9, 2016 Author Report Share Posted February 9, 2016 Dzieki za informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HaDe Posted May 26, 2021 Report Share Posted May 26, 2021 W dniu 8.02.2016 o 17:04, Jotes napisał: Nie warto. Multiplikator stosuje się do specjalnych do tego celu wędzisk castingowych. Za tak niską cenę również nie warto kupować multiplikatora, bo tylko się zrazisz do niego. No i pytanie, czy już miałeś do czynienia z czymś takim, jak multiplikator? A poza tym, takie zbytki kupuje się po dogłębnym ogarnięciu.podstawowego zestawu spinningowego i nabraniu dużej wprawy w posługiwaniu się nim. Jeśli nie spełniasz tych warunków, to tylko kupisz sobie zabawkę, którą szybciutko porzucisz i nawet na telewizorze nie postawisz dla ozdoby (bo są zbyt cienkie telewizory). Kup Ryobi Zauber 3000-4000. Pozwoliłem sobie wykopać wątek z 2016 r , bo podobnie jak Aleksander też chciałbym promować łowienie na zestaw "do góry nogami". Długi czas byłem przeciwnikiem kupowania tanich multiplikatorów, ale dzisiejsza chińska myśl techniczna pozwala na przyjemne łowienie zestawem baitcastingowym za nieduże pieniądze. Polecam prześledzić filmy z kanału https://www.youtube.com/channel/UCZGvZCq8vLTFXALvFbsnlmQ . Super widać jak można się sprzętowo rozwijać. Nie do końca mogę się zgodzić, że "takie zbytki kupuje się po dogłębnym ogarnięciu podstawowego zestawu spinningowego i nabraniu dużej wprawy w posługiwaniu się nim". Omijając przygodę ze stałą szpulą unika się niepotrzebnych przyzwyczajeń, które utrudniają naukę. Sam przez to przeszedłem. Chociaż rozumiem dlaczego tak napisałeś Odradzam pomysł mierzenia się na dzień dobry z łowieniem nielotnymi przynętami (np. woblery). Ekstremalnie lekkie łowienie też jest niewskazane. Pierwsze branie i hol odpowiedzą na pytanie "dlaczego"? Enjoy Panowie https://www.youtube.com/watch?v=b5EM9_VAVZs PS Alex przeczytaj swój wpis z 9 lutego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted May 27, 2021 Report Share Posted May 27, 2021 (edited) 14 godzin temu, HaDe napisał: (...)PS Alex przeczytaj swój wpis z 9 lutego Wiem, ale to było 5 lat temu, byłem młody i głupi... Rok później zmądrzałem. Nota bene to głównie Ty mnie zainspirowałeś, żeby popróbować łowienia "do góry nogami". Edited May 27, 2021 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts