Wrah Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 Witam z nowym sezonem postanowiłem nieco poeksperymentować i zamienić matchówke na bacika. Na sam początek zakupiłem 5m. (GEOLO GIC 5 tele). Nie nastawiam się na okazy raczej na "Żywczyków". Możecie mi udzielić jakiś rad na początek? Czy jest sens zakładać gume na szczyt ? I rozumiem, że dobierać łowiska takie do 4 m głebokosci ? z racji długości kija ? Oczywiście nie wykluczam zakupu dłuższych natomiast na początek chce przetestować czy wogóle "kręci" mnie taka metoda połowu? No i jaką grubość żyłki głównej i przyponowej oraz haczyk? Czy nie będzie przesadą zamontowanie spławika grubo poniżej 1 grama ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 Warto pogrzebać na forum przed zadaniem pytania. Tak na szybko: temat 1 temat 2 to tak na szybko, ale na pewno można bez większego trudu znaleźć więcej informacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sabar Posted April 29, 2016 Report Share Posted April 29, 2016 Witam , ja osobiście używam na główną 0,14 przypon fluorocarbon ( Mikado Nihonto 0,08 - bardzo dobry ) oraz spławik 1,5 g. Łowię na kanale i jeziorze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts