Skocz do zawartości

Jakie mieszanki polecacie używacie na zawodach wody stojące ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakich mieszanek używacie na zawodach wody stojące i kanały? Głównie chodzi mi o wiosne i lato czego sie wystrzegac i niemieszać , jakie firmy proponujecie kolory zanent atraktory itp. Dzieki za pomoc :)

Napisano

Panowie, temat przeczyściłem, jak nie chcecie/potraficie pomóc to powstrzymajcie kąśliwe uwagi.

Kolego @Jodek, podstawy opisał Jonasz w swoich artykułach, które znajdziesz na Portalu, wierzę, że samodzielnie je odnajdziesz. Jednak są to ogólne zasady rządzące sztuką nęcenia, każda woda ma swoje tajemnice i na różnych łowiskach stosuje się różne techniki i różne mieszanki.

Sama zanęta spożywcza to niewielki ułamek całej mieszanki. Zależnie od głębokości, uciągu, koloru dna, gatunku, w który celujesz możesz używać przeróżnych dodatków z bardzo szerokiej palety produktów dostępnych w sklepach lub takich, które możesz zdobyć własnym sumptem.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Ja mam sprawdzoną mieszankę Starfish Winter oraz Nomber One, na kanałach zawsze mi się sprawdza. Pułką z pucharami mam już sporą :) Dodam, że w tych zanętach jest sporo suszonej ochotki i chyba to jest sekretem działania! 

• 4 tygodnie później...
Napisano

Starfish, dobre i niedrogie zanęty. Na zawody każdy chce trochę lepszą i tu mieszanka Number One jak najbardziej byłaby odpowiednia. Już nie raz stałem na pudle z Number one :)