Jodek Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Jakich mieszanek używacie na zawodach wody stojące i kanały? Głównie chodzi mi o wiosne i lato czego sie wystrzegac i niemieszać , jakie firmy proponujecie kolory zanent atraktory itp. Dzieki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Panowie, temat przeczyściłem, jak nie chcecie/potraficie pomóc to powstrzymajcie kąśliwe uwagi. Kolego @Jodek, podstawy opisał Jonasz w swoich artykułach, które znajdziesz na Portalu, wierzę, że samodzielnie je odnajdziesz. Jednak są to ogólne zasady rządzące sztuką nęcenia, każda woda ma swoje tajemnice i na różnych łowiskach stosuje się różne techniki i różne mieszanki. Sama zanęta spożywcza to niewielki ułamek całej mieszanki. Zależnie od głębokości, uciągu, koloru dna, gatunku, w który celujesz możesz używać przeróżnych dodatków z bardzo szerokiej palety produktów dostępnych w sklepach lub takich, które możesz zdobyć własnym sumptem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonasz7 Posted April 6, 2016 Report Share Posted April 6, 2016 Główne zasady na kanały i wody stojące to: ciemne kolory, ubogie, proste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thor9 Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Ja mam sprawdzoną mieszankę Starfish Winter oraz Nomber One, na kanałach zawsze mi się sprawdza. Pułką z pucharami mam już sporą Dodam, że w tych zanętach jest sporo suszonej ochotki i chyba to jest sekretem działania! Link to comment Share on other sites More sharing options...
prozac Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Starfish, dobre i niedrogie zanęty. Na zawody każdy chce trochę lepszą i tu mieszanka Number One jak najbardziej byłaby odpowiednia. Już nie raz stałem na pudle z Number one Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts