Jodek Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Kwietnia 2016 Jakich mieszanek używacie na zawodach wody stojące i kanały? Głównie chodzi mi o wiosne i lato czego sie wystrzegac i niemieszać , jakie firmy proponujecie kolory zanent atraktory itp. Dzieki za pomoc
wind Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Kwietnia 2016 Panowie, temat przeczyściłem, jak nie chcecie/potraficie pomóc to powstrzymajcie kąśliwe uwagi. Kolego @Jodek, podstawy opisał Jonasz w swoich artykułach, które znajdziesz na Portalu, wierzę, że samodzielnie je odnajdziesz. Jednak są to ogólne zasady rządzące sztuką nęcenia, każda woda ma swoje tajemnice i na różnych łowiskach stosuje się różne techniki i różne mieszanki. Sama zanęta spożywcza to niewielki ułamek całej mieszanki. Zależnie od głębokości, uciągu, koloru dna, gatunku, w który celujesz możesz używać przeróżnych dodatków z bardzo szerokiej palety produktów dostępnych w sklepach lub takich, które możesz zdobyć własnym sumptem.
jonasz7 Napisano 6 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Napisano 6 Kwietnia 2016 Główne zasady na kanały i wody stojące to: ciemne kolory, ubogie, proste.
thor9 Napisano 16 Maja 2016 Zgłoszenie Napisano 16 Maja 2016 Ja mam sprawdzoną mieszankę Starfish Winter oraz Nomber One, na kanałach zawsze mi się sprawdza. Pułką z pucharami mam już sporą Dodam, że w tych zanętach jest sporo suszonej ochotki i chyba to jest sekretem działania!
prozac Napisano 14 Czerwca 2016 Zgłoszenie Napisano 14 Czerwca 2016 Starfish, dobre i niedrogie zanęty. Na zawody każdy chce trochę lepszą i tu mieszanka Number One jak najbardziej byłaby odpowiednia. Już nie raz stałem na pudle z Number one
Rekomendowane odpowiedzi