zgredzik86 Napisano 25 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Sezon tuż tuż, lekki sprzęt już jest, wypłata niedługo więc czas powoli rozglądać się za czymś "cięższym". Łowił będę głownie na Wisłoku. Na początek gumy 8-10cm, głowki 10-12g. Myślałem nad Okumą Black Rock tylko nie wiem czy lepsza będzie wersja 7-30 czy 10-35? Bo długość na pewno 2,75m. Co ew. innego polecanie w podobnych pieniądzach? Kręcioł myślałem nad Red Arc 10300 albo 10400 ew. jak nie będzie szału z kasą to Ryobi Zauber 3000/4000. Co myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 25 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Bardzo dobry wybór. Będziesz zadowolony. A jak jeszcze poczytasz kilka opinii, to może nabierzesz większego przekonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgredzik86 Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Te już chyba kiedyś czytałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 26 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Zarówno kołowrotki, jak i wędzisko spełni Twoje oczekiwania. W sprawie CW, byłbym za 7-30, ale to moje subiektywne zdanie, jestem zwolennikiem lżejszego łowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgredzik86 Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Kołowrotek już jest, wędka pewnie się zamówi niedługo, bo niestety w Rzeszowie nikt nie ma na sklepach akurat tej 7-30 A jeszcze pytanie o plecionkę tak w okolicy 100zł - myslałem nad Power Pro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawlin Napisano 2 Maja 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Sprawdź sobie plecionkę Dragon Maxima Fluo. Testuje ją ostatnio i jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgredzik86 Napisano 3 Maja 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Poczytam na jej temat. Dzięki. A co myślicie o kiju Kongera WRX World Champion cw. do 35g, długość 2,70? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Krajnik Napisano 3 Maja 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 A jakie przynęty byscie polecali na szczupłego ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 4 Maja 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 A jakie przynęty byscie polecali na szczupłego ?? Te, na które szczupak bierze... Konkretnie, to zależy od wielu czynników, rzeka, czy woda stojąca, płytko, czy głęboko, ciepło czy zimno, a także od upodobań wędkarza. Ja preferuję wahadłówki Alga, Kalewa, Gnom, moja Pani woli obrotówki Aglia, Comet z czerwonym chwostem, ale jeśli szczupak nie ma chęci gryźć, to nic nie pomoże, nawet najlepsze gumy MANS-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Krajnik Napisano 5 Maja 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Te, na które szczupak bierze... Konkretnie, to zależy od wielu czynników, rzeka, czy woda stojąca, płytko, czy głęboko, ciepło czy zimno, a także od upodobań wędkarza. Ja preferuję wahadłówki Alga, Kalewa, Gnom, moja Pani woli obrotówki Aglia, Comet z czerwonym chwostem, ale jeśli szczupak nie ma chęci gryźć, to nic nie pomoże, nawet najlepsze gumy MANS-a. Głownie chodzi mi jakie przynęty na Wisłę by były dobre. Musze uzupełnić moja skrzyneczkę na przynęty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 5 Maja 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 A jakie przynęty byscie polecali na szczupłego ?? Poszukaj na forum, bo taki temat już tutaj był i jest sporo informacji w nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 6 Maja 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 (edytowane) Moje ulubione "szczupakówki" Gnom3, Alga2, Kalewa2 zarówno mosiężne, jak i niklowe. Edytowane 6 Maja 2016 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgredzik86 Napisano 9 Maja 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Panowie, a jak nawijacie plecionkę i robicie podkład, to z czego i ile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 9 Maja 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 (edytowane) Jeśli zachodzi potrzeba nawinięcia podkładu, to nawijam żyłkowy, o zbliżonej wytrzymałości do plecionki. Ale z tym też trzeba uważać, bo tylko jeden węzeł nadaje się do zastosowania, przy łączeniu żyłki z plecionką. Węzeł baryłkowy. Z węzła zderzakowego potrafi się wysunąć plecionka! Można też inaczej, bez wiązania i łączenia. Najpierw podkład, potem plecionka, ale zakładasz ją "na szlingę", czyli oczko samozaciskowe. Tak, czy siak - mając dwie puste szpule, nawijaj najpierw plecionkę na szpulę zapasową, a potem wypełnij ją podkładem. Następnie przewiń na szpulę główną i gotowe. Edytowane 9 Maja 2016 przez Jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi