damian04 Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 Witam od pewnego czasu na stawie zaczynają padać m karpie Staw jest nie duży ok 25x10 m głębokość 2,5m na jesien było wpuszczone ok 20 karpi po ok 1,5kg z czego połowa już padła Objawy so takie że ryby są ospałe odchodzą im płaty skór , mają zapadnięte oczy . Może mi ktoś powiedzieć co to może być i jak temu zapobiec ja podejrzewam wirus KHV lub pleśniawkę w stawie było też trochę szczupaków i linów ale tylko karpie padają Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 Automatyczna Wiadomość Temat przeniesiony z "Ogólne Rozmowy" do "Karp". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris9333 Posted May 5, 2016 Report Share Posted May 5, 2016 Plesniawki po zimie dostaly. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian04 Posted May 6, 2016 Author Report Share Posted May 6, 2016 Też to podejrzewałem ale raczej skłaniał bym się do khv może ktoś podpwiedzieć jak zapobiegać i leczyć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted May 7, 2016 Report Share Posted May 7, 2016 Wpisz w wyszukiwarkę np. "Choroby ryb - KHV jak zapobiegać i leczyć?" Wujek Google z pewnością sporo Ci podpowie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts