Dzwonek Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Witam poszukuję sprzętu na początek przygody z wędkarstwem, pierwszym wymogiem co do wędek jest jak najmniejsza długość transportowa, raczej teleskopy gdyż na rybki będe głownie jeździł motorem, więc im krótsze tym wygodniej dla mnie będzie. łowić chciałbym grutn i na spławik głownie na jeziorach stawach rzadko nad rzeką. co do ceny chciałbym z kołowrotkiem przeznaczyć 100-150zł. Myślałem o jaxon arkadi tele trip na spławik i Konger Patrol Tele Feeder ew. Konger Graffiti Tele Picker na grunt co do kołowrotków nie mam pojęcia co wybrać tak samo jaką długość wędek wybrać i jakie cw Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 Długość 3,6m to najbardziej uniwersalna, chociaż jeśli miałbyś możliwość to 3,9m było by jak najbardziej. C.W. około 60g. Co do kołowrotka nic nie podpowiem, za mało mamy danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 Jeśli chodzi o wędzisko, to żeby cały zestaw zmieścił się w 1,5 stówki, mogę polecić model WJ-ARX36060, mój zięć ją chwali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts