Userr1 Posted May 23, 2016 Report Share Posted May 23, 2016 (edited) Witam, potrzebuję porady. Jako całkowity amator nie bardzo wiem jaki sprzęt sobie zakupić do łowienia z gruntu. Ogólnie teraz posiadam: Golden 2000 Gear Ratio 5:1:1 - czy taki spławik nada się do łowienia gruntowego? Po za tym kołowrotkiem posiadam: - Koszyczki zanętowe: 30g, 40g. - Rurki anytsplontaniowe - haczyki 4 (0,18mm),6 (0,16mm) - żyłkę Jaxon Satori Feeder 0,27mm Łowić zamierzam na Odrze (Spółdzielnia Regalica w Szczecinie). Jeżeli chodzi o moje planowane połowy to na rzece biała ryba. Łowić będę jedynie z brzegu. Mój budżet do 100zł. Proszę o pomoc w wyborze jakiegoś sprzętu do łowienia gruntowego. Edited May 23, 2016 by Userr1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 23, 2016 Report Share Posted May 23, 2016 Założyłeś taki temat: Sprzęt do łowienia metodą gruntową z brzegu na rzece Następnie zadałeś pytanie: jaki sprzęt sobie zakupić do łowienia z gruntu. To skąd takie podsumowanie?? Proszę o pomoc w wyborze jakiegoś sprzętu do łowienia spławikowego. Wszystko co masz, poza kołowrotkiem, śmiało możesz wykorzystać do łowienia z gruntu. Brakuje Ci tylko odpowiedniego wędziska i kołowrotka. Przejrzyj ofertę Mikado, znajdziesz jakiś feder w przystępnej cenie, np. Golden Lion. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Userr1 Posted May 23, 2016 Author Report Share Posted May 23, 2016 (edited) Założyłeś taki temat: Następnie zadałeś pytanie: To skąd takie podsumowanie?? Wszystko co masz, poza kołowrotkiem, śmiało możesz wykorzystać do łowienia z gruntu. Brakuje Ci tylko odpowiedniego wędziska i kołowrotka. Przejrzyj ofertę Mikado, znajdziesz jakiś feder w przystępnej cenie, np. Golden Lion. Dziękuję za odpowiedź, w poście wkradł się błąd, oczywiście chodzi o łowienie gruntowe. A co z kołowrotkiem? Jaki będzie odpowiedni? Czy ten Golden 2000 całkowicie odpada? Edited May 23, 2016 by Userr1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Userr1 Posted May 26, 2016 Author Report Share Posted May 26, 2016 (edited) Zastanawiam się nad zakupem WĘDKA WĘG.GOLDEN LION FEEDER MIKADO 300cm/100g za 70zł lub nie wiem czy nie dopłacić i kupić Mikado Almaz Medium Feeder 390cm/120g Jak myślicie, która będzie lepsza? Jeszcze raz przypominam, że to wędka na rzekę Odrę Regalicę z dosyć mocnym nurtem. Pytanie tez jest takie, jaki kołowrotek pod te wędki kupić? Nie znam się na tym zupełnie, słyszałem, że powinien być z wolnym biegiem. Proszę o wskazówki odnośnie jakiś konkretnych modeli. Pozdrawiam serdecznie. Edited May 26, 2016 by Userr1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted May 26, 2016 Report Share Posted May 26, 2016 Mikado Almaz Medium Feeder 390mm/120g Wkradł Ci się błąd, bo 390 mm, to jest zaledwie 39 cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Userr1 Posted May 26, 2016 Author Report Share Posted May 26, 2016 Oczywiście, że to błąd. Przepraszam. Ktoś coś doradzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts