tomek366 Posted May 26, 2016 Report Share Posted May 26, 2016 Witam wszystkich wędkarzy bardzo serdecznie Jako że zaczynam przygodę z wędkowaniem mam zamiar kupić jakiegoś feedera. Wypatrzyłem ciekawą i w dobrej cenie wędke Jaxon Arcadia winklepicker 2,70cm do 30g Głownie będę łowił na rzekach na jeziorach spontanicznie dlatego nie potrzebuje długiej wędki. Co o niej myślicie ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted May 26, 2016 Report Share Posted May 26, 2016 Jesteś pewien że picker z tak niskim cw. "styknie" Ci na rzekę? No chyba że jest to rzeka z wyjątkowo leniwym nurtem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek366 Posted May 26, 2016 Author Report Share Posted May 26, 2016 Noo nurt nie jest znowu taki maly jaki cw bys polecal na poczatek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted May 26, 2016 Report Share Posted May 26, 2016 Jak już jesteś przy Arkadii, to zamiast winklepickera kup Arkadię Feeder . Masz do wyboru kilka długości (3.30; 3.60; 3.90m), oraz kilka zakresów cw. (20-60g; 40-90g; 50-120g). Nie znam Twojej rzeki, więc trudno mi przesądzać która opcja byłaby najlepsza. Ta decyzja należy do Ciebie. Podpowiem tylko tyle, że w warunkach rzeki, lepiej jest jeżeli wędzisko jest ciut za mocne, niż ciut za słabe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 26, 2016 Report Share Posted May 26, 2016 Zgodzę się z @Ozetem w całej rozciągłości, podpowiem tylko ,że ja celowałbym w wędziska z najwyższym z podanych c.w. czyli 50-120g Takim wędziskiem obsłużysz i zestawy rzeczne, oczywiście nie najcięższe, ale również cięższe zestawy jeziorowe. Sam posiadam wędzisko o c.w. do 100g i na jeziorze świetnie sobie radzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek366 Posted May 26, 2016 Author Report Share Posted May 26, 2016 Dzięki panowie za podpowiedz w doborze odpowiedniej wędki Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal2203 Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Wędeczka musi mieć dobry cw jeżeli chodzi o gruntówkę, tym bardziej na rzekę Szukaj takiej od 50,60 do 120g. No i długość 3,6m taka optymalna jak dla mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts