Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich wędkarzy bardzo serdecznie :)

Jako że zaczynam przygodę z wędkowaniem mam zamiar kupić jakiegoś feedera.

Wypatrzyłem ciekawą i w  dobrej cenie wędke Jaxon Arcadia winklepicker 2,70cm do 30g

Głownie będę łowił na rzekach na jeziorach spontanicznie dlatego nie potrzebuje długiej wędki.

Co o niej myślicie ? 

Pozdrawiam ;)

Napisano

Jesteś pewien że picker z tak niskim cw. "styknie" Ci na rzekę? No chyba że jest to rzeka z wyjątkowo leniwym nurtem.

Napisano

Jak już jesteś przy Arkadii, to zamiast winklepickera kup Arkadię Feeder . Masz do wyboru kilka długości (3.30; 3.60; 3.90m), oraz kilka zakresów cw. (20-60g; 40-90g; 50-120g). Nie znam Twojej rzeki, więc trudno mi przesądzać która opcja byłaby najlepsza. Ta decyzja należy do Ciebie. Podpowiem tylko tyle, że w warunkach rzeki, lepiej jest jeżeli wędzisko jest ciut za mocne, niż ciut za słabe.

Napisano

Zgodzę się z @Ozetem w całej rozciągłości, podpowiem tylko ,że ja celowałbym w wędziska z najwyższym z podanych c.w. czyli 50-120g Takim wędziskiem obsłużysz i zestawy rzeczne, oczywiście nie najcięższe, ale również cięższe zestawy jeziorowe. Sam posiadam wędzisko o c.w. do 100g i na jeziorze świetnie sobie radzi.

Napisano

Wędeczka musi mieć dobry cw jeżeli chodzi o gruntówkę, tym bardziej na rzekę :) Szukaj takiej od 50,60 do 120g. No i długość 3,6m taka optymalna jak dla mnie :)