Jump to content

Plecionki na spinning

Recommended Posts

1.http://www.wedkarski...a-powerpro.html

Jeśli chcesz na 100% oryginalną PP, to szukaj na stronie sklepu aspius.pl. Ten sprzedawca jest od lat znany w internecie i nie wciska ludziom podróbek. A poza tym u niego ta plecionka jest sporo tańsza. ;)

Ten sklep też nie "wciska" podróbek. Zaopatruję się w nim od trzech lat i jak na razie bez zastrzeżeń, a ceny też mają niższe niż w innych sklepach.

Ad rem, czyli "do "merituma", plecionka Power-Pro jest już mocno przereklamowana, to nie ten sam wyrób co niegdyś. Jeśli chodzi o Magnum 4X, to z kolei nowość, sam jestem ciekaw jak się będzie sprawować, ale jak na razie nie ma o niej żadnych opinii. Jedno jest niemal pewne, to nie jest produkt żadnej z renomowanych firm, bo DRAGON chwaliłby się tym.

Ten sklep też nie "wciska" podróbek

A ja bym sobie głowy nie dał uciąć za ich "oryginalną" plecionkę. W pierwszym poście masz link do ich towaru i jak byk na focie ordynarna podróba z polskim opisem w mm i kg. Jak rozpoznać?

Ad rem, czyli "do "merituma", plecionka Power-Pro jest już mocno przereklamowana, to nie ten sam wyrób co niegdyś.

Jak ma nie być przereklamowana i jak ma być taki sam wyrób, co kiedyś, skoro nawet Ty Alku gotów byłbyś połasić się na podróbę w sklepie, któremu (niestety!) ślepo ufasz? I jaka mogła by być Twoja opinia z użytkowania jakiegoś gówna, a nie oryginału? Byłaby sprawiedliwa? A ilu jest takich wędkarzy, którym się nawet nie chce zajrzeć w internet i sprawdzić, jak kupować oryginalne plecionki? Ilu takich już się przejechało i z powodu własnej porażki i niewiedzy (lenistwa? głupoty?) teraz zasrywają nawiedzonymi opiniami wędkarskie portale i za rzeczoznawców się mają? 

Ad casum: A może Ty Alku podzielisz się swoimi doświadczeniami w zakupie oryginalnej Power Pro i podsumujesz w kilku zdaniach jej walory użytkowe? 

Jarku, nie przeczę, że mogłem trafić na podróbę, ale nawet w katalogu SHIMANO, ta plecionka jest opisana dokładnie jak ta z Wędkarski.com. W ubiegłym roku skuszony pieniami o walorach tej plecionki, kupiłem ją w rozmiarze 0,08. Niestety rwała się jak JAXON-owskie. Po urlopowym tygodniu poszła do kosza. W jej miejsce nawinąłem MIKADO Octa Braid 0,08 która funkcjonuje do tej pory bez zarzutu.

Może gówniana była partia, może podróba, ale zraziłem się.

Zgodzę się z przedmówcą, również używam Mikado i bardzo ładnie mi służy, kawał dobrej pletki i ta cena, same korzyści ;) A wracając do powerpro ja tak nie mogłem się  nadziwić nad jej fejmem, może za późno zacząłem używać( może coś zmienili?) ale jakoś mi nie odpowiadała

Edited by sabar

O Mikado z kolei ja się nie wypowiem, bo najzwyczajniej w świecie jej nie znam, więc nie mam prawa zabierać głosu w jej sprawie. Od ponad 10 lat na sandacza, użytkuję tylko i wyłącznie PP i jeszcze się na niej nie zawiodłem. Ale ja nie kupuję w pierwszym lepszym sklepie, tylko zawsze u tego samego - sprawdzonego! - sprzedawcy, a znam go z netu od wielu, wielu lat. PSulka można spotkać na każdym wędkarskim portalu i też na alledrogo.pl. On sprowadza wprost z USA i kitu jeszcze nikomu nie wcisnął. 

Owszem PP szumi na przelotkach, ale to jest jedyny drobny mankament tej plecionki. Do trollingu i jigowania używam PP 10 lb (odpowiednik 0,15 mm). Jedynie do wirówek używam plecionkę Stren Sonic Braid 8 lb (odpowiednik 0,10 mm) i też jestem zadowolony. Kupując plecionki, nigdy nie biorę innego krążka, jak tylko 300 yds (274 mb). Tutaj nie wolno mieć węża w kieszeni. Nie muszę sobie nigdy pluć w brodę, że miałem kilka rwań, kilka splątań i może jakiś wypadek z wkręceniem jej w silnik i już po plecionce (a i z takimi wpadkami należy się zawsze liczyć). Po sezonie, czy, jak w przypadku PP, po dwóch sezonach, odwracam i nawijam od drugiego końca i łowię nią nadal!... :)

Na ten rok już nie mam potrzeby zaopatrywania się w plecionki, bo w zasadzie mam wszystkiego tyle, że wystarczy do grudniowych szczupaków, ale na przyszły rok może skuszę się na PP. Jarku, przypomnę się i poproszę o namiary na tego Twojego znajomego. :)

Ja używam Dragon Maxima Fluo i jak na razie jestem z niej zadowolony. Cenowo również dobrze, płaciłem poniżej 100 zł. Jak na ten przedział cenowy uważam, że to bardzo dobra plecionka.