Rafal34 Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 Witam. Jako że jestem nowy na forum chciałem przywitać Wszystkich bardzo serdecznie. Mam pytanie odnośnie zestawu: Trabucco precission xt match 3.90 cw 8-25 oraz kołowrotka spro passion 740 match. Czy jest to dobre zestawienie w kwocie do 450 zl. Jestem początkujący w metodzie odleglosciowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 Na początek, kup sobie ten kijek. Powinieneś zaczynać od długości 4,20 i do 20 g max. Ja mam z tej serii, ale wersję do 15 g i jestem bardzo zadowolony. Ale to nie jest mój jedyny kijek do tej metody. Długość 4,20 m i cw do 20 g pozwoli Ci na długie i precyzyjne rzuty. A jeśli chodzi o kołowrotki, to ja akurat stawiam wyłącznie na te z dużym przełożeniem. Popatrz sobie na Jaxon Armand, wielkości minimum 300. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal34 Posted July 13, 2016 Author Report Share Posted July 13, 2016 (edited) Witam. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Jeśli chodzi o dlugosc 4.20, to gdy np. będę łowić na mostach gdzie zaraz z tyłu są drzewa, to nie będę miał problemu z zarzutami? Jeśli chodzi o polecany przez Ciebie kolowrotek to nie jest on zbyt drogi i mam obawy czy będzie odpowiedni. Może mógłbyś polecić jakiś jeszcze kolowrotek z wyższej półki? Edited July 13, 2016 by Rafal34 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal34 Posted July 13, 2016 Author Report Share Posted July 13, 2016 (edited) Może jakiś kolowrotek z wyższej półki? Chciałbym korzystac z tego zestawu przez dłuższy czas. Ktoś polecił mi tubertini evoke 3000 lub 4000 match. Czy warto? Edited July 13, 2016 by Rafal34 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 (edited) Nie wiem, która półka cenowa jest już dla Ciebie wyższą półką, ale zobacz sobie te kołowrotki: 1. Shimano - chwalony do tej metody przez użytkowników. 2. Browning ten ja mam, wielkości 930 i bardzo go sobie chwalę. Ma być jeszcze wyższa półka, ale z naprawdę solidnym kołowrotkiem? Mam też i ten kołowrotek wielkości 4000, a łowienie nim, to poezja. Pytaj o rabat, bo jeśli dobrze pamiętam jest na niego 12 lub 14% rabatu?... Edited July 13, 2016 by Jotes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal34 Posted July 13, 2016 Author Report Share Posted July 13, 2016 Ok fajne kolowrotki ale raczej chodziło mi do 200 zł :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 A jakaż to "wyższa" półka? Bierz tego Armanda i nie marudaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal34 Posted July 13, 2016 Author Report Share Posted July 13, 2016 (edited) Zastanawiam się nad tym shimano. Jakoś nie jestem przekonany do armanda. Czy ta 4.20 wedka da rade na mostku gdzie zaraz są drzewa? Edited July 13, 2016 by Rafal34 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 Ja nie wiem, jak jest na Twoim mostku, to już musisz ocenić samodzielnie. Wędka jest tylko i aż o 30 cm dłuższa od tej, którą wybierałeś samemu. Tylko, bo 30 cm to w sumie niewiele. Ale aż bo jednak te "głupie" 30 cm, to przepaść pomiędzy obydwoma kijkami, gdyż odznacza się precyzją, celnością rzutów, ich długością, a sam kijek o wiele lepiej się ładuje podczas wyrzutu. Długość 4,20 m i cw do 20 g, to również uniwersalność takiej wędki, gdyż obsłuży Ci i cięższe slidery, jak też lekkie wagglery. A o Armandzie było tutaj już wiele dobrego napisane, podobnie jak i o odległościówkach. Jednak zawsze nasze porady kończą się tak, że my doradzamy zgodnie z naszą najlepszą wiedzą, ale pytający i tak przeważnie robi po swojemu (wspak). Nawet kosztem gigantycznej pomyłki! Na szczęście na... swój własny koszt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal34 Posted July 14, 2016 Author Report Share Posted July 14, 2016 Jasne. Rozumiem. W każdym razie dziękuję bardzo za podpowiedz:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonasz7 Posted July 14, 2016 Report Share Posted July 14, 2016 Ja mam shimano i wszyscy moi koledzy wyczynowcy także takimi kręcą. Śmiało polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted July 14, 2016 Report Share Posted July 14, 2016 Mam takie Shimano i również szczerze polecam. Bez wątpienia warty swojej ceny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 14, 2016 Report Share Posted July 14, 2016 (edited) Tutaj jeszcze taniej. i wersja ze szpulą typu match. Edited July 14, 2016 by Jotes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts