hamersky83 Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 Witam wszystkich serdecznie, mam prośbe czy doradzilby mi ktoś w doborze kołowrotka, a wiec psiadam tanią wedke jaxon z wyrzutem 5-25 i lowie na nią okonie i średnie szczupaki, lecz posiadam do niego typowo gruntowy kołowrotek, chciałbym kupic typowo do spiningu łowie na jeziorach i rzece gdzie jest bardzo mały uciag, prosze o konkretne rady w doborze kręciołka gdyż nie jestem obeznany, mój budrzet to 120 - 150 zl max, z góry bardzo dziękuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 (edited) Użytkujemy z moją Panią w spinningu już drugi sezon model KJ-ARM300M, jak dotąd obydwa funkcjonują bezawaryjnie zarówno z żyłką, jak i z plecionką. Powinien spełnić Twoje oczekiwania. Edited July 13, 2016 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 14, 2016 Report Share Posted July 14, 2016 Bardzo fajny jest Mistrall Black Diamond 3000. Aż 8 łożysk, dobra i cicha praca. Cena 120zł. Od jakiegoś czasu sprzedajemy też kołowrotki firmy Banax. Jest to bardzo udana kopia Ryobi Zauber'a. Japończycy produkują to w Chinach i pilnują jakości. Mogę polecić 2 modele ze średniej półki tej firmy - Banax Archer 2500 - 115zł oraz Banax Atro 2500 - 130zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 Bardzo fajny jest Mistrall Black Diamond 3000. Aż 8 łożysk, dobra i cicha praca. Cena 120zł. Od jakiegoś czasu sprzedajemy też kołowrotki firmy Banax. Jest to bardzo udana kopia Ryobi Zauber'a. Japończycy produkują to w Chinach i pilnują jakości. Mogę polecić 2 modele ze średniej półki tej firmy - Banax Archer 2500 - 115zł oraz Banax Atro 2500 - 130zł. Chyba Chińczycy produkują w Chinach dla Japończyków z zachowaniem odpowiednich procedur jakościowych JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 (edited) @Hamersky83, jeśli obawiasz się JAXON-a, to dobrym wyborem będzie Viper. Masz 5 lat gwarancji, dwie szpule zapasowe i rozmiar akurat na Twoje potrzeby. Edited July 18, 2016 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamersky83 Posted July 26, 2016 Author Report Share Posted July 26, 2016 (edited) @Hamersky83, jeśli obawiasz się JAXON-a, to dobrym wyborem będzie Viper. Masz 5 lat gwarancji, dwie szpule zapasowe i rozmiar akurat na Twoje potrzeby. Dziękuje wszystkim za pomoc, zdecydowalem sie na tego Jaxona, miałbym jeszcze jedno pytanko czy używal moze ktoś tej plecionki ? bo chciałbym ją zamówic lecz nic o niej niewiem DRAGON MAGNUM 4X chodzi mi o 0,12 Edited July 27, 2016 by hege edycja linka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 27, 2016 Report Share Posted July 27, 2016 Nie używałem jej, ale po oględzinach w sklepie uważam, że jest porównywalna z Fine Braid, której za tę samą cenę masz dwa razy tyle, jakość dość przeciętna a deklarowana wytrzymałość 10,4kg zdecydowanie zawyżona. (za 150m Fine zapłacisz niecałe 40 zl). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 30, 2016 Report Share Posted July 30, 2016 Przy okazji "podepnę" się pod temat. Czy ktoś używał kołowrotka model 005092114? Mam zamiar wyposażyć w niego spinning 10-30g/300cm/273g, a nie chcę kupować "kota w worku". Może ktoś miał z nim styczność i doświadczenie z łowienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts