Jump to content

kołowrotek

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie, mam prośbe czy doradzilby mi ktoś w doborze kołowrotka, a wiec psiadam tanią wedke jaxon z wyrzutem 5-25 i lowie na nią okonie i średnie szczupaki, lecz posiadam do niego typowo gruntowy kołowrotek, chciałbym kupic typowo do spiningu łowie na jeziorach i rzece gdzie jest bardzo mały uciag, prosze o konkretne rady w doborze kręciołka gdyż nie jestem obeznany,  mój budrzet to 120 - 150 zl max, z góry bardzo dziękuje za pomoc

Bardzo fajny jest Mistrall Black Diamond 3000. Aż 8 łożysk, dobra i cicha praca. Cena 120zł.

Od jakiegoś czasu sprzedajemy też kołowrotki firmy Banax. Jest to bardzo udana kopia Ryobi Zauber'a. Japończycy produkują to w Chinach i pilnują jakości. Mogę polecić 2 modele ze średniej półki tej firmy - Banax Archer 2500 - 115zł oraz Banax Atro 2500 - 130zł.

Bardzo fajny jest Mistrall Black Diamond 3000. Aż 8 łożysk, dobra i cicha praca. Cena 120zł.

Od jakiegoś czasu sprzedajemy też kołowrotki firmy Banax. Jest to bardzo udana kopia Ryobi Zauber'a. Japończycy produkują to w Chinach i pilnują jakości. Mogę polecić 2 modele ze średniej półki tej firmy - Banax Archer 2500 - 115zł oraz Banax Atro 2500 - 130zł.

Chyba Chińczycy produkują w Chinach dla Japończyków z zachowaniem odpowiednich procedur jakościowych  :P

JK

@Hamersky83, jeśli obawiasz się JAXON-a, to dobrym wyborem będzie Viper. Masz 5 lat gwarancji, dwie szpule zapasowe i rozmiar akurat na Twoje potrzeby.

Edited by Alexspin

• 2 weeks later...

@Hamersky83, jeśli obawiasz się JAXON-a, to dobrym wyborem będzie Viper. Masz 5 lat gwarancji, dwie szpule zapasowe i rozmiar akurat na Twoje potrzeby.

Dziękuje wszystkim za pomoc, zdecydowalem sie na tego Jaxona, miałbym jeszcze jedno pytanko czy używal moze ktoś tej plecionki ? bo chciałbym ją zamówic lecz nic o niej niewiem DRAGON MAGNUM 4X chodzi mi o 0,12

Edited by hege
edycja linka

Nie używałem jej, ale po oględzinach w sklepie uważam, że jest porównywalna z Fine Braid, której za tę samą cenę masz dwa razy tyle, jakość dość przeciętna a deklarowana wytrzymałość 10,4kg zdecydowanie zawyżona. (za 150m Fine zapłacisz niecałe 40 zl).

Przy okazji "podepnę" się pod temat. Czy ktoś używał kołowrotka model 005092114? Mam zamiar wyposażyć w niego spinning 10-30g/300cm/273g, a nie chcę kupować "kota w worku". Może ktoś miał z nim styczność i doświadczenie z łowienia?