radex308 Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 Witam. Wygrałem bata 4m na zawodach. Jest on bez żadnego osprzętu więc mam pytanie w co należy jego wyposażyć? Ze względu, że łowiłem tylko na spławik i gruntówką nie mam pojęcia jak się posługiwać batem i co należy do niego kupić. Czytałem na forach, że trzeba kupić szczytówkę i spławik powinien ważyć ok 1g. Nieznam się na batach więc poradzcie. Z góry dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 Jest on bez żadnego osprzętu więc mam pytanie w co należy jego wyposażyć? Całe wyposażenie do bata, jakie teraz potrzebujesz, to zaczep do żyłki z zestawem, drabinki do gotowych zestawów, które musisz sobie "ukręcić" i kilka różnych spławików (nawet od 0,5 g wzwyż, powiedzmy do 1,5 g). By kupić zaczep, to już musisz się pofatygować do sklepu razem z batem, by dopasować odpowiedni. Możesz też kupić gotowe zestawy na drabinkach (poszperaj w necie). No i tym batem połowisz jedynie w wodzie o głębokości do 3-3,20 m (pi razy drzwi), no chyba, że potraktujesz go, jako uklejówkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radex308 Posted July 26, 2016 Author Report Share Posted July 26, 2016 Ok nwm kiedy to kupie wszystko myślę, że jak najprędzej. Dzięki za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radex308 Posted July 26, 2016 Author Report Share Posted July 26, 2016 O i jeszcze jedno kompletnie nie wiem jak to wszystko ma być poskładane i jak się tym łowi ponieważ tam niema kołowrotka? Czy za kołowrotek robi ta drabinka na której jest namotana żyłka z spławikiem? A żyłka powinna być długości bata? Czyli 4m? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 (edited) Bat - początki. Edited July 26, 2016 by Jotes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 I jeszcze artykuł bat-ogólnie , autorstwa Winda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts