Krzysztof12 Napisano 8 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2017 (edytowane) Witam. Jestem tu nowy i mam pytanie czy ktos miał styczność z wędką Mikado Fish hunter float 400. Chcem se kupic ta wędkę na niewielki białoryb tak do 5 kg a niemogę znalesc jakiejs lepszej opini na temat tej wędki. Pozdro Edytowane 8 Maja 2017 przez wind edycja tytułu
wind Napisano 8 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2017 Wszystko zależy od tego gdzie, jaki i jakie ryby będziesz chciał łowić.
Krzysztof12 Napisano 8 Maja 2017 Autor Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2017 9 minut temu, wind napisał: Wszystko zależy od tego gdzie, jaki i jakie ryby będziesz chciał łowić. Lin,jaź,karaś, niewielki karp,leszczyki ,płoć , krasnopióra , na niewielkiej rzece i jeziorach
Ozet Napisano 9 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 9 Maja 2017 Wiele lat temu, łowiłem tego typu wędkami zarówno w rzece jak i wodach stojących. Da się nimi łowić stosując jako tzw. zwykłą spławikówkę w stawach i jeziorach, na półgrunt (przystawkę) w rzece, można ją nawet użyć jako lekką gruntówkę, albo żywcówkę. Wędki kompozytowe, o ile tylko nie mają jakichś ukrytych wad fabrycznych, są w stanie znieść bardzo wiele. Kompozytowe floaty różnych firm mają bardzo zbliżone cechy, więc ten konkretny Fish Hunter nie będzie ani lepszy ani gorszy od wędek z tej samej półki Jaxona, Robinsona, Dragona, (czy też DAM-a lub Cormorana, którymi łowiłem prawie 30 lat temu). Po prostu materiały użyte do ich konstrukcji są niemal bliźniacze. Wybrana przez Ciebie długość 4 m, jest moim zdaniem w sam akuracik dla uniwersalnego teleskopu. Przy tej długości, wędka będzie jeszcze w miarę poręczna. Wogóle uważam że graniczna długość "szklaków", której nie powinno się absolutnie przekraczać, to 5 m. Powyżej tej długości intensywne kilkugodzinne łowienie to już sport ekstremalny.
Ultraboat Napisano 10 Października 2017 Zgłoszenie Napisano 10 Października 2017 Moim zdaniem dobry wybór, ale może łatwiej będzie doradzić jeżeli sprecyzujesz jaki budżet posiadasz na zakup wędki, wtedy będziemy mogli doradzić coś więcej.
Rekomendowane odpowiedzi