Karpik10 Napisano 29 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 29 Maja 2017 Witam, mam matchówkę jaxon arcadia i jest po prostu świetna, myślę nas zakupem kolejnej matchówki tylko nie wiem jaką i właśnie przychodzę do was z tym pytaniem. Liczę na szybką i konstruktywną odpowiedź, z góry dziękuję!
Gość Napisano 29 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 29 Maja 2017 Napisz najpierw jaką wędkę już posiadasz i może chociaż coś ogólnie o preferencjach co do kolejnej.
Karpik10 Napisano 29 Maja 2017 Autor Zgłoszenie Napisano 29 Maja 2017 Taką posiadam: 3.6m długości, 5-20 ciężar wyrzutu, waga 285g. Szukam czegoś podobnego do tej
Ozet Napisano 29 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 29 Maja 2017 (edytowane) 4 godziny temu, Karpik10 napisał: mam matchówkę jaxon arcadia i jest po prostu świetna W tej sytuacji, bez zastanowienia kupiłbym kolejną Arcadię Jaxona. Jak mówi przysłowie " lepsze jest wrogiem dobrego", więc po co ryzykować i zmieniać wędkę "świetną" na "świetniejszą"? Ja mogę polecić odległościówkę Kogha Posiadam takową w wersji 4.20m, cw.5-20g, kupioną w Niemczech za niecałe dwie stówki, w przeliczeniu na zł. Lekka, smukły blank, świetnie się ładuje podczas rzutu, dobrze "trzyma rybę" podczas holu. Jest fajna, może nawet fajniusia. (Link do sklepu jest czysto poglądowy). Edytowane 29 Maja 2017 przez Ozet 1
Gość Napisano 29 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 29 Maja 2017 Fajną wędką jest Mistrall Tournament Match 4,2m do 25g. Tą łowiłem i mogę ją śmiało polecić. Przy tej długości waży tyle co Twoja 3,60. Oczywiście są też krótsze.
Karpik10 Napisano 29 Maja 2017 Autor Zgłoszenie Napisano 29 Maja 2017 Znaczy ja nie chcę zmieniać tej tylko kupić jeszcze jedną ale nie taką samą
max-wo Napisano 29 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 29 Maja 2017 Możesz kupić wędkę Zbyszka firmy Kogha. Fajnie się prezentuje jest lekka i ładnie pracuje. Ja polecę trochę inne firmy niż koledzy. -Konger Impact Match 420cm/25g waga 300g -Jaxon Float Academy Match 420cm/25g waga 232g -Jaxon Antris 420cm/20g waga 259g 1
wind Napisano 29 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 29 Maja 2017 8 godzin temu, Karpik10 napisał: Taką posiadam: 3.6m długości, 5-20 ciężar wyrzutu, Ja bym na Twoim miejscu poszukał całkiem innego kija, do lżejszych zestawów i dłuższego, powyżej 4m. Będziesz miał sprzęt na inne łowiska do innych zestawów. Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony.
Gość Napisano 30 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 30 Maja 2017 Oglądałem dziś w Kongerze kilka match'ówek i super wędziskiem jest ENDURA MATCH. Doskonała praca, wędka świetnie leży, jest bardzo lekka a za razem ma duży zapas mocy. Zgadzam się z Danielem że mógł byś wziąć dłuższą od posiadanej. Tu masz 2 opcje - 4,20m 234g i 3,90m 219g.
Karpik10 Napisano 30 Maja 2017 Autor Zgłoszenie Napisano 30 Maja 2017 To tak zrobię Moglibyście podać mi nazwę tych matchówek?
Gość Napisano 30 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 30 Maja 2017 (edytowane) 1. KONGER Endura Match 4,20m 2. Mistrall Tournament Match 4,20m Edytowane 1 Czerwca 2017 przez Gość
Ozet Napisano 30 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 30 Maja 2017 Z opisu Antrisa Match HTI Jaxona: "Dynamiczna praca szczytówki zapewnia znaczną czułość brań." A mnie się zawsze wydawało, że czułość brań zależy głównie od spławika. Podejrzewałem że to zdanie zostało bezmyślnie przeniesione z opisu feedera z tej serii, ale nie, tam takiego zdania nie znalazłem. Mimo wszystko Antris Match HTI może być ciekawym wyborem, jednakże pod warunkiem że miałby zostać użyty do miotania ciężkich wagglerów na znaczne odległości. O subtelnym, finezyjnym łowieniu wagglerkami prostymi (insert, peacock), można zapomnieć. Wiem coś o tym, bo posiadam odległościówkę Inspiral Match Jaxona (wygrana na zawodach), którą mimo deklarowanego cw.5-20g, półkilowe ryby można spokojnie "brać na klatę" bez obawy że pęknie. Dopiero zarzucanie zestawów powyżej 6g, wywołuje na tej wędce jakiekolwiek wrażenie. A co dopiero mówić o odległościówkach innych polskich producentów czy raczej dystrybutorów, którzy proponują odległościówki z cw. 10-30g albo nawet 10-40g, dedykując je o zgrozo "do finezyjnego łowienia metodą angielską"!! W rzeczywistości tego typu odległościówki i szerzej, kontynentalna odmiana odległościówki, mają z metodą angielską tyle wspólnego, co mniej więcej... hokej na lodzie z jazdą figurową na lodzie. Nie wiemy nic o specyfice łowisk Karpika10, ani też gatunkach łowionych przez Niego ryb (choć nick już coś sugeruje), więc trudno jednoznacznie polecić określony typ odległościówki. Myślę jednak że z zaproponowanych wędzisk, można wybrać coś sensownego zgodnie z wymogami łowiska i własnymi upodobaniami. 1
Gość Napisano 30 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 30 Maja 2017 (edytowane) Z czystym sumieniem mogę polecić wędkę VDE Robinson Team Match MX. Wykonana z dbałością o detale, wszystkie elementy są świetnie spasowane. Akcja tej wędki mnie urzekła ! Jest to uniwersalny kij z zapasem mocy. Osobiście użytkuję model o długości 390 i jestem zadowolony. Bierz Robinsona bez zastanowienia ! Edytowane 30 Maja 2017 przez Gość
Karpik10 Napisano 2 Czerwca 2017 Autor Zgłoszenie Napisano 2 Czerwca 2017 A jakiś nie drogi kołowrotek do tej wędki? - Jaxon Antris Match HTI
max-wo Napisano 2 Czerwca 2017 Zgłoszenie Napisano 2 Czerwca 2017 http://rob-tar.pl/pl/p/Navigator-Match-RD-3000/1423 Masz już tego antrisa ? 1
Rekomendowane odpowiedzi