Adeptus Napisano 25 Lutego 2018 Zgłoszenie Napisano 25 Lutego 2018 (edytowane) Czas rozpocząć przygotowywania weków na sezon Zapraszam Was do przeczytaniu artykułu o przygotowywaniu ziaren. Wszystko w jednym miejscu: Słoikowanie, Kiszenie, Fermentacja, Prażenie, Gotowanie! Kompendium wiedzy.LINKOstatnio 2 sezony temu nęciłem długotrwale ziarnem. Trwało to ponad 3 tygodnie na dzikim jeziorku. Waniliowy syrop z buedronki jako dip. Zwiekszalem ilosc i porcje ziaren stopniowo. Wchodzily piękne plocie i krasnopiorki... szkoda ze tylko jeden lin(40cm) na ktorego sie nastawialem. Mysle ze wtedy slabo przemyslalem miejscowke, musze to powtorzyc w tym sezonie Jak Wy dobieraciee miejsce?Nawet odkopałem fotkę którą wtedy zrobiłem Edytowane 25 Lutego 2018 przez wind edycja linku
JKarp Napisano 5 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2018 Dnia 25.02.2018 o 13:56, Adeptus napisał: Ostatnio 2 sezony temu nęciłem długotrwale ziarnem. Trwało to ponad 3 tygodnie na dzikim jeziorku. Waniliowy syrop z buedronki jako dip. Zwiekszalem ilosc i porcje ziaren stopniowo. Wchodzily piękne plocie i krasnopiorki... szkoda ze tylko jeden lin(40cm) Potwierdza się to o czym mówię od dawna. Przynjamniej w Twoim przypadku. Nęcisz, długo nęcisz, przygotowujesz ziarna itd. A powinieneś się skupić na szukaniu odpowiedniego miejsca a nie na tym, żeby ryby ściągnąć w Twoje miejsce. To samo dotyczy nęcenia karpi itd. Ja więcej czasu poświęcam na typowanie miejsca a nie na typowaniu smaku kulek A nęcić to nie nęcę chyba siódmy sezon jak nie dłużej. Na zestaw garść kulek i jak jest możliwość to trochę kuku z pelletem. A jak nie to tylko kulki z kobry. JKarp
Adeptus Napisano 8 Marca 2018 Autor Zgłoszenie Napisano 8 Marca 2018 Pewnie masz sporo prawdy. Ostatnio tak nęciłem jak napisałem 2 sezony temu. Teraz szykuję się na lina na tym jeziorku ale najpierw będę szukał miejsca... jak wyciągnę parę sztuk to może będę wtedy nęcił. Zobaczymy jak mi to wyjdzie.
zwykły michał Napisano 8 Marca 2018 Zgłoszenie Napisano 8 Marca 2018 Z całą pewnością dużo w tym prawdy. Miejsce wybrane przez Ciebie nie musi odpowiadać rybom. Pochwal się efektami jakie uda Ci się osiągnąć.
Rekomendowane odpowiedzi