Jump to content

Zestaw spławikowy

Młody Napaleniec
 Share

Recommended Posts

W takim razie wystarczy Ci w zupełności taki zestaw z kołowrotkiem 600. Tyle, że z tj serii nie znalazłem kołowrotów z przednim hamulcem ...

A próbowałeś łowić batem?? Za taką kasę jak musisz zapłacić za ten zestaw mógłbyś kupić przyzwoitą szósteczkę :)

Nie zajmuję się odległościówką i specjalnie w sprzęcie się nie rozeznaję do tej metody. Sam obstawiam raczej Okumę jeżeli chodzi o kołowrotki.

Windzie ja zamówiłem sobie teraz przez mój sklepik wędkarski w Dopiewie, jaxon cantara match 320 cm. Też sądzę, ze składak lepszy znacznie.

No nie wiem ale ja chcę na ryby to raczej rowerkem śmigać i z 3 częśćówką to raczej cierzko będzie

Co ty? Skąd taki pomysł? Ja rowerem potrafię 15km w jedną stronę jechać czasem przez lasy pola i łąki, żeby dotrzeć do jeziorka w lesie. Zabieram ze sobą na ogół dwa feedery i jedną odległóściówkę, czasami też żywcówkę. Wędki wiążę sznurkiem czy jakimś paskiem- poniżej kołowrotka jeden węzeł a drugi metr wyżej. Tak związane zakładam na plecy przez powstałą pętlę....Do tego mała torba na gadżety i gitara gra, gites malina wszystko. ewentualnie dobre są też pokrowce chyba, tak mi się wydaje. Wygodne i łatwe w transporcie...Ale ja nie mam takich małych- mój ma 220cm wysokości i sporo waży, transportuje w nim dużo więcej sprzętu kiedy cisnę wehikułem jakimś na dłuższy wypad...

Bart i chłopaki dobrze radzą, match to tylko składaki. Teleskopy są o wiele gorzej zmontowane chyba, ale to zupełnie co innego niż składaki. Match to składak, i tyle ;)

Barcie, mój match 320, to początek z zabawą na odległość, liczę, na średniej wielkości rybki, a przy okazji kupię sobie coś większego, i lepszego.