Młody Napaleniec Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 Witam.Mam zamiar kupić wędke: konger impact match 390cm 20 g wyrzutu i do tego kołowrotek : konger team konger match 900 lub 600 co myślicie o tym zestawie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 Powiedz jeszcze gdzie i co będziesz łowił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Młody Napaleniec Posted May 29, 2012 Author Report Share Posted May 29, 2012 Nastawiam się na łowienie leszczy i płoci w wodach stojących Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 W takim razie wystarczy Ci w zupełności taki zestaw z kołowrotkiem 600. Tyle, że z tj serii nie znalazłem kołowrotów z przednim hamulcem ... A próbowałeś łowić batem?? Za taką kasę jak musisz zapłacić za ten zestaw mógłbyś kupić przyzwoitą szósteczkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Młody Napaleniec Posted May 29, 2012 Author Report Share Posted May 29, 2012 Tak próbowałem ale bardziej mię kręci matchówka a podaj może jakieś dobre, sprawdzone kołowrotki kongera do tej wędki Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 Nie zajmuję się odległościówką i specjalnie w sprzęcie się nie rozeznaję do tej metody. Sam obstawiam raczej Okumę jeżeli chodzi o kołowrotki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Młody Napaleniec Posted May 29, 2012 Author Report Share Posted May 29, 2012 ok dzięki jestem zdecydowany i kupie ten zestaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Młody Napaleniec Posted June 3, 2012 Author Report Share Posted June 3, 2012 Mam jeszcze jedno pytabko związane z tą wędką , mianowicie nie wiem czy wybrać podel teleskopowy czy składany z 3 części Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 W ciemno biorę składany. Z teleskopem zawsze są problemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Teleskop odpuść, bierz składaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Windzie ja zamówiłem sobie teraz przez mój sklepik wędkarski w Dopiewie, jaxon cantara match 320 cm. Też sądzę, ze składak lepszy znacznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Tyklo składaki !!! Match 3,20 - wydaje sie trochę mało - czasem może Ci zbraknąć te pare centów w metodzie odległościowej.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Młody Napaleniec Posted June 5, 2012 Author Report Share Posted June 5, 2012 No nie wiem ale ja chcę na ryby to raczej rowerkem śmigać i z 3 częśćówką to raczej cierzko będzie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 No nie wiem ale ja chcę na ryby to raczej rowerkem śmigać i z 3 częśćówką to raczej cierzko będzieCo ty? Skąd taki pomysł? Ja rowerem potrafię 15km w jedną stronę jechać czasem przez lasy pola i łąki, żeby dotrzeć do jeziorka w lesie. Zabieram ze sobą na ogół dwa feedery i jedną odległóściówkę, czasami też żywcówkę. Wędki wiążę sznurkiem czy jakimś paskiem- poniżej kołowrotka jeden węzeł a drugi metr wyżej. Tak związane zakładam na plecy przez powstałą pętlę....Do tego mała torba na gadżety i gitara gra, gites malina wszystko. ewentualnie dobre są też pokrowce chyba, tak mi się wydaje. Wygodne i łatwe w transporcie...Ale ja nie mam takich małych- mój ma 220cm wysokości i sporo waży, transportuje w nim dużo więcej sprzętu kiedy cisnę wehikułem jakimś na dłuższy wypad...Bart i chłopaki dobrze radzą, match to tylko składaki. Teleskopy są o wiele gorzej zmontowane chyba, ale to zupełnie co innego niż składaki. Match to składak, i tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Barcie, mój match 320, to początek z zabawą na odległość, liczę, na średniej wielkości rybki, a przy okazji kupię sobie coś większego, i lepszego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts