kasaqwerty Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 Witam planuje kupić feeder na wisłę.Jaki najlepiej ma być cw,długość.wielkość haczyka,ciężar koszyczka. grubość żyłki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 witaj, poczytaj ten temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Siemasz, powiedz gdzie zamierzasz łowić na Wiśle jaki jest tam uciąg wody itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasaqwerty Posted June 2, 2012 Author Report Share Posted June 2, 2012 Witam zamierzam łowić w okolicach Tczewa nie wiem jaki jest tam uciąg.Zastanawiam się nad kupnem wędki Robinson carbomix feeder expert 3,60 50-150g i kołowrotka okuma safina fd35 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Dobry wybór, popatrz także Robinson Xenon Feeder wędzisko nie do zajechania, gramaturę wybrałeś dobrą tyle ,że zastanów się nad długością 3,90 (dalsze rzuty) a co do Okumy to jak najbardziej tyle ,że wielkości 40 i może coś z wolnym biegiem było by przydatniejsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasaqwerty Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 witam kupiłem kij robinson carbomix feeder expert 3,60 50-150 ale nie kupiłem kołowrotka natomiast mam taki co łowie nim na spinning okuma hallenge fd 20 w czwartek ide łowić na takie małe jezioro czy ten kołowrotek sie nada i jaki koszyk założyc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Od biedy wyda, ale trochę mały może być...A co na szpuli? Koszyczek daj obustronnie otwarty z obciążeniem własnym 10-15g Nie da się powiedzieć Ci, jaki będzie najlepszy- zależy to od rodzaju dna(miękkie, twarde, muliste, zarośnięte...)Od rodzaju zanęty stosowanej przez ciebie oraz od zestawu, jaki masz zamiar zastosować. Co do ciężaru samego koszyczka to ja bym dał 10-15g, albo i bez obciążenia własnego, jeśli to małe jeziorko i nie będziesz daleko rzucał.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasaqwerty Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 Żyłke mam 0,28 na przypon dam 0,20.A co do koszyka to mam 50g wiec muszę kupić lżejszy . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 przypon dam 0,20.Ciut za grubo mnie się zdaję...I ta główna też nieco za grubo, ale od biedy...Wyda. Nie takie rzeczy się robiło jak nie było pod ręką tego, co potrzebne Przypon ja jednak bym zawiązał z osiemnastki chociaż, ale w sumie to Wisła, to trochę odmienne od moich łowisk i może dwudziestka jednak nie będzie złą ideą. Ale nie prowadźmy tu dyskusji na temat zestawu- temat przecież jest o wyborze feedera na Wisłę.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2023 Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 Co do koszyczka to polecam 20-25g, jak sie nie ma akurat zanety to nie jest za lekki i tez jest dobrze:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts