Dronik Napisano 12 Lutego 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 (edytowane) Witam, Od poprzedniego sezonu zacząłem przygodę ze spiningiem i chciałbym na ten sezon kupić wędkę oraz kołowrotek. Kwota jaką chce na to przeznaczyć to 850 zł. Będę łowił z łódki na przynęty gumowe w rozmiarach 10-12 cm i obciążeniem 15 g. Używać będę plecionki 0.12-0.13 daiwa j-braid x8 . Gatunki które zamierzam łowić to szczupaki i sandacze na jeziorach. Prosiłbym doświadczonych spiningistów o pomoc Zastanawiam się nad kijem : DRAGON CXT CrossForce CF-X spinn. 2.13m 7-28g 2cz. DRAGON NanoCORE Spinn 28 2.13 m 7-28g kołowrotek: SHIMANO NASCI 3000 FB HG Ryobi Zauber CF 3000 dziękuję za pomoc Edytowane 12 Lutego 2019 przez hege edycja linków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 12 Lutego 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 (edytowane) Mam kij CXT-CrossForce-CF-X-spinn tylko trochę dłuższy model. Polecam w stu procentach do łowienia o jakim piszesz. Opinia w linku niżej. Z proponowanych kołowrotków wybrałbym Ryobi Zauber. Na Twoim miejscu zastanowiłbym się jednak czy ciężar wyrzutowy 28 g będzie wystarczający do główki 15 g plus guma która w zależności od modelu też sporo waży. Może warto rozważyć kij o cw bardziej szczupakowym czyli 35 g? Udostępnij CrossForce 7-28 g - wędzisko na szczupaka Edytowane 12 Lutego 2019 przez hege edycja linka 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dronik Napisano 12 Lutego 2019 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 (edytowane) Dzięki, za pomoc i recenzje. Kołowrotek jakiś jeszcze ryukon1975 mógłbyś polecić czy zostać już przy Ryobi Zauber Ostatnio jeszcze myślałem o kiju Team Dragon z-series 2.13 7-28 , jest różnica w porównując do CXT-CrossForce-CF-X-spinn ,pytanie czy warto się zastanawiać nad z-seria czy pozostać przy CXT Cross ? TEAM DRAGON Z-series spinn 2.13m 7-28g F-M Edytowane 12 Lutego 2019 przez hege edycja linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 12 Lutego 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 (edytowane) Team Dragon Z-series też znam z praktyki. Jak najbardziej nadaje się na szczupaki i sandacze. Powiedziałbym nawet śmiało że są to wędziska lepsze do gum jak CXT. W linku niżej moja opinia na temat jednego z nich. Team Dragon Z-series 2,75 m 10-28 g Jeśli chodzi o kołowrotki to Zauber jest dobrym wyborem. Jeśli jednak chcesz obejrzeć inne opcje zwróć uwagę na kołowrotki Dragon Fishmaker. Jest kilka modeli. Na rynku od lat i maja dobre opinie wśród wędkarzy. Niżej dwa z nich na których temat pisałem. Fishmaker II Stealth FD530i i jesienne szczupaki Dragon Fishmaker II FD 930 i Edytowane 12 Lutego 2019 przez hege edycja linków 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 13 Lutego 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 (edytowane) W dniu 12.02.2019 o 09:08, Dronik napisał: DRAGON NanoCORE Spinn 28 2.13 m 7-28g Polecam, moim zdaniem za tę cenę nie ma się co zastanawiać. Moja Pni używa to wędzisko w długości 198cm, lekkie, dynamiczne, nieco niedoszacowane - spokojnie "udźwignie" przynęty o łącznej masie 32g, a zachowując płynne wyrzuty nawet 35g. Do spinningu z łódki będzie w sam raz. Ps Poczytaj https://wedkuje.pl/m/dragon2/100579 Edytowane 13 Lutego 2019 przez Alexspin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi