Jump to content

Parasol wędkarski czy namiot ? Jaki wybrać?

van_zant
 Share

Recommended Posts

Cześć.

Jak zapewne wiecie - na rybach w nocy różnie bywa (za dnia też zresztą), więc chciałbym kupić jakieś zadaszenie dla siebie oraz sprzętu, co by w jakimś stopniu osłoniło od słońca, wiatru oraz deszczu.

Łowię przeważnie przy dobrej pogodzie, lecz i nocka może się czasem przytrafić.

W co Waszym zdaniem najlepiej w takiej sytuacji się zaopatrzyć?

Proszę o podzielenie się doświadczeniami o eksplatowanych przez Was parasolach, namiotach, czy też innych...

Czy lepszy parasol z osłoną czy bez?

Na co zwrócić uwagę przy zakupie?

W jakie dodatkowe rzeczy trzeba się zaopatrzyć aby parasol był stabilny na wietrze?

Ograniczeń cenowych nie podaję, ponieważ może to zawęzić wypowiedzi.

Podpowiem, że skłaniam się jednak do zakupu parasola.

Proszę o nie podawanie linków do serwisów aukcyjnych.

Dziękuję z góry za cenne wskazówki, Marek.

Guest woldi

Jesli jeździsz na ,,szybkie,, nocne wyjazdy to tylko parasol, a czy z boczkami? Ja też robię tylko szybkie i krótkie wypady i szczerze mówiąc to, że mam z boczkami jeszcze nigdy ich nie zakładałem

Ja już 2 lata używam parasola Holenderskiej firmy X2, parasol jest wyposażony w podłogę 2 sztyce i małe napinane na śledzie boczki, jest dość spory spokojnie wchodzą pod niego 3 krzesełka lub łóżko karpiowe a przy tym szybko się go rozstawia i zwija dosłownie 5 minut. Na nockę nad wodą idealna rzecz którą polecam.

Parasol czy namiot ... namiot nie wszędzie postawisz bez ryzyka mandatu. Niedawno o tym dyskutowaliśmy ;) . Sam używam parasola, jedynie gdy pada, i trochę żałuję, że nie mam do niego ścian. Gdy wieje w czasie deszczy to sam parasol słabo się sprawdza, nie osłania tak do końca od deszczu. Więc moja rada: parasol ze ścianami. Ponadto kolega używa czegoś takiego na lód i jest zadowolony.