Jump to content

Koł5, 130owrotek Dragon FISHMAKER II FD1100i (12, 135)

Recommended Posts

Dzięki to kupie u Wędkarski.com mam już ostatnie pytanie :rolleyes: tak sądzę czy do tego kołowrotka nada się ta plecionka Dragon Invisible Clear 

(nie do końca rozumiem o co chodzi z doborem plecionek są różne kolory ta akurat jest przezroczysta czy kolor ma znaczenie wiem że grubość i wytrzymałość trzeba dopasować do tego jaką rybę się łowi czy trzeba zwracać uwagę na coś jeszcze)

Edited by wind
edycja linku

Tak, to dobra plecionka. Ta przezroczystość jest rochę złudna, podobno plecionka uzyskuje ją dopiero po zanurzeniu w wodzie, dla mnie to trochę enigmatyczne, ale plecionka jest polecana przez wielu użytkowników.

Grubość dopasowuje się głównie do zestawu wędzisko+kołowrotek. Na ten zestaw połowisz szczupaki, bolenie, powiedzmy, że również sandacze, okonie będą tylko przypadkowym przyłowem i módl się, żeby nie przyczepił się sum, bo to grozi dewastacją zestawu. Nie przesadź z grubością, do tego zestawu w zupełności wystarczy 0,12.

Sklep godny polecenia, kupuję w nim od czterech lat i jeszcze się nie zawiodłem.

1 godzinę temu, Adam.K napisał:

czy kolor wo gule ma znaczenie 

W ogóle...

Jak będzie zakwit wody, to plecionka zrobi się zielona - prawda? Spoko! Plecionki są w różnych kolorach, a mimo to ryby się łowi. 

Łowię na zielone plecionki, moja Pani na żółte i jakoś nie dostrzegłem różnicy w braniach. Jeśli rybom nie przeszkadza metalowy (srebrzysty, brązowy lub czarny) przypon, to również nie ma znaczenia kolor plecionki.