Adam.K Posted June 9, 2019 Report Share Posted June 9, 2019 (edited) Co sądzicie czy jest to kołowrotek warty swojej ceny i czy nadaje się na średnio-ciężki spining szczupakowy ? Czy dobrze komponował by się z wędką Dragon Black Rock II (7-30g , 275cm) Link do kołowrotka - DRAGON FISHMAKER II FD1100I Edited June 9, 2019 by hege edycja linka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 9, 2019 Report Share Posted June 9, 2019 Tak. Brałbym w rozmiarze CHI-15-24-135. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam.K Posted June 9, 2019 Author Report Share Posted June 9, 2019 Dzięki za pomoc Macie może jakieś sklepy które polecacie ( dobre internetowe wędkarskie )? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hege Posted June 9, 2019 Report Share Posted June 9, 2019 Wedkarski.com to dobry sklep, nie spotkałem się z negatywnymi opiniami. Poczytaj również. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam.K Posted June 9, 2019 Author Report Share Posted June 9, 2019 (edited) Dzięki to kupie u Wędkarski.com mam już ostatnie pytanie tak sądzę czy do tego kołowrotka nada się ta plecionka Dragon Invisible Clear (nie do końca rozumiem o co chodzi z doborem plecionek są różne kolory ta akurat jest przezroczysta czy kolor ma znaczenie wiem że grubość i wytrzymałość trzeba dopasować do tego jaką rybę się łowi czy trzeba zwracać uwagę na coś jeszcze) Edited June 9, 2019 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 9, 2019 Report Share Posted June 9, 2019 Tak, to dobra plecionka. Ta przezroczystość jest rochę złudna, podobno plecionka uzyskuje ją dopiero po zanurzeniu w wodzie, dla mnie to trochę enigmatyczne, ale plecionka jest polecana przez wielu użytkowników. Grubość dopasowuje się głównie do zestawu wędzisko+kołowrotek. Na ten zestaw połowisz szczupaki, bolenie, powiedzmy, że również sandacze, okonie będą tylko przypadkowym przyłowem i módl się, żeby nie przyczepił się sum, bo to grozi dewastacją zestawu. Nie przesadź z grubością, do tego zestawu w zupełności wystarczy 0,12. Sklep godny polecenia, kupuję w nim od czterech lat i jeszcze się nie zawiodłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted June 9, 2019 Report Share Posted June 9, 2019 13 minut temu, Alexspin napisał: Ta przezroczystość jest rochę złudna, Ta przezroczystość skończy się wraz z pierwszymi zakwitami wody... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 9, 2019 Report Share Posted June 9, 2019 Tyż prawda. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam.K Posted June 9, 2019 Author Report Share Posted June 9, 2019 Dzięki ale nie rozumiem po zakwitnięciu wody plecionka nadal będzie spełniać swoje zadanie i czy kolor wo gule ma znaczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted June 9, 2019 Report Share Posted June 9, 2019 1 godzinę temu, Adam.K napisał: czy kolor wo gule ma znaczenie W ogóle... Jak będzie zakwit wody, to plecionka zrobi się zielona - prawda? Spoko! Plecionki są w różnych kolorach, a mimo to ryby się łowi. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 10, 2019 Report Share Posted June 10, 2019 Łowię na zielone plecionki, moja Pani na żółte i jakoś nie dostrzegłem różnicy w braniach. Jeśli rybom nie przeszkadza metalowy (srebrzysty, brązowy lub czarny) przypon, to również nie ma znaczenia kolor plecionki. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts