N3rQ Posted August 29, 2019 Report Share Posted August 29, 2019 (edited) Tak z ciekawości mam pytanie czy jesiotr ma wymiar czy woguóle można go zabierać z pzw? Bo nigdzie nie mogę tego znaleźć. Pzw katowice Edited August 29, 2019 by N3rQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted August 29, 2019 Report Share Posted August 29, 2019 Jesiotr w Polsce jest pod ochroną - Ta odpowiedź chyba wystarczy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 29, 2019 Report Share Posted August 29, 2019 W rozporządzeniu o przydługiej nazwie z 18.10.2018 r: §7 ust 1 pkt 4a jesiotra ostronosego (Acipenser oxyrhynchus Mitchill) – od dnia 1 stycznia do dnia 31 grudnia Co ciekawe nie ma wymiaru ochronnego a zapis obowiązuje od 01.01.2009 r. Za to całkowicie zakazany połów jest w wodach PZW co ujmuje RAPR PZW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N3rQ Posted August 29, 2019 Author Report Share Posted August 29, 2019 (edited) 3 godziny temu, jungu napisał: Jesiotr w Polsce jest pod ochroną - Ta odpowiedź chyba wystarczy... 3 godziny temu, Docio napisał: W rozporządzeniu o przydługiej nazwie z 18.10.2018 r: §7 ust 1 pkt 4a jesiotra ostronosego (Acipenser oxyrhynchus Mitchill) – od dnia 1 stycznia do dnia 31 grudnia Co ciekawe nie ma wymiaru ochronnego a zapis obowiązuje od 01.01.2009 r. Za to całkowicie zakazany połów jest w wodach PZW co ujmuje RAPR PZW. Wielkie dzięki właśnie w regulaminie wyczytałem że ma ochrone od 1 stycznia do 31 grudnia i wymiaru nie ma ;D haha Ps Złapałem jednego w wodzie pzw ale obstawiam że go ktoś inny wpuścił. Edited August 29, 2019 by N3rQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 29, 2019 Report Share Posted August 29, 2019 To zależy gdzie. W Wielkopolsce sporo ZO zarybia jesiotrem jeziora, które ma we władaniu. Ma już całkiem miłe dla oka efekty. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts