miszcz666 Posted September 2, 2019 Report Share Posted September 2, 2019 Co sądzicie o podgrzewanych wkładkach do butów? Ktoś to nabył i używa? Jakie wybrać bo są różne: z wymiennymi akumulatorkami z krótkimi kablami przy wkładkach, z długimi kablami ale trzeba podłączać do power banku, bez kabli - z wbudowanymi aku w środku wkładek (droższe). ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted September 2, 2019 Report Share Posted September 2, 2019 A nie lepiej dołożyć te pieniądze i kupić solidne, nieprzemakalne i z dobrą izolacją buty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszcz666 Posted September 2, 2019 Author Report Share Posted September 2, 2019 No właśnie nie wiem i się zastanawiam. Testowałem (listopad, grudzień) gumowaiaki ze skarpetami neoprenowymi i stopy mi marzną, mam trekingi wojasa i też to samo. Mówiąc "solidne buty" to jaką firmę, model masz na myśli? Wydatek rzędu 500zł trochę zaboli mój portfel a te wkładki można kupić już za 30zł. Tylko właśnie chciałem kogoś spytać czy to będzie grzało i czy się nie psuje itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted September 2, 2019 Report Share Posted September 2, 2019 (edited) Ja mam takie skarpety Jaxona (grube) i buty Lemigo o 2 nr większe (bo luz musi być!) i jeszcze nigdy nie zmarzłem. Przed laty łowiłem przy temp - 25*C i ani razu nawet nie poczułem zimna. Edited September 2, 2019 by Jotes Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszcz666 Posted September 2, 2019 Author Report Share Posted September 2, 2019 a te buty to bardziej model Lemigo Pionier k2908 eva czy bardziej wysokie kalosze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted September 2, 2019 Report Share Posted September 2, 2019 Ja mam tego tylu. Tylko moje są jeszcze z gumy, bo EVY jeszcze nie było. Język w nich jest klejony, a szczelność zachowują do kostki. Służą mi już ok 20 lat i wciąż są nie pozdzierane. I jeszcze długo posłużą! Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszcz666 Posted September 2, 2019 Author Report Share Posted September 2, 2019 Dzięki za podpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
frami.ceasar Posted March 3, 2020 Report Share Posted March 3, 2020 Też mi się wydaje, że kupno porządnych butów będzie lepsze niż szukanie wkładek Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszcz666 Posted March 3, 2020 Author Report Share Posted March 3, 2020 Tak jak Jotes poradził kupiłem buty Tramp 909 Lemigo i jestem zadowolony. Chodzę na spinning więc temp do -3st i jest ok, stopy ciepłe. Jedyny minus w tych butach to wiązanie - sznurówki przekłada się przez trójkąty (jeden z trójkątów jest nawet odwrotnie przyszyty) a nie kółka i ciężko się zaciska (zawiązuje) te sznurówki. I przez to też sznurówki szybko się przecierają. Ale buty jak na razie OK. Kupiłem 1 nr większe i jest idealnie. Dziękuję wszystkim za rady. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts