hege Posted August 5, 2012 Report Share Posted August 5, 2012 Witam, Chciałbym się dowiedzieć w jakim okresie można oczekiwać najlepszych brań Lina i czy jest sen zasiadać się na tą rybę w październiku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 czy jest sen zasiadać się na tą rybę w październiku?Śnić można zawsze... Sens jest wodzu, ale nie taki wielki. Jak wybierzesz łowisko odpowiednie, gdzie są liny. Pogoda będzie doba- ciepła względnie. Przygotujesz, tzn zanęcisz łowisko przez kilka dni....Trafisz. Według mnie najlepszy okres to przed tarłem, i teraz, czyli jak kombajny koszą mąkę na polu Link to comment Share on other sites More sharing options...
~Piotr~ Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Czemu w październiku? Wielkim znawcą od linów nie jestem, ale jeśli będą ciepłe dni to szansa złowienia zawsze jest. Jest jeden momęt w okresie letnim jakim jest tarło co troche zmniejsza skuteczność złowienia, ale szansa i tak zawsze będzie bo wszystkie osobniki linów nie będą tarły sie jednocześnie w tym samym czasie. Myśle że na każdym zbiorniku tarło odbywa sie podobnie ale nie koniecznie w tym samym tygodniu wszędzie. Przedwczoraj widziałem ciekawe zjawisko właśnie linów, pływały po kilka sztuk przy samym brzegu i sie zbijały co chwile w kule i przekręcały nietypowo, wyglądało to na tarło, miały wielkość w granicach 30-45cm, naprawde super wyglądały i te charakterystyczne pomarańczowe ryjki , chyba sie zgodzicie ze mną że to najładniejsza rybka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 chyba sie zgodzicie ze mną że to najładniejsza rybka Mnie najbardziej rozwalają jego smutne oczka Nic tylko wypuszczać i patrzeć jak rosną Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 Mnie najbardziej rozwalają jego smutne oczka Ty mnie tu nie ściemniaj, tylko przyznaj się, czy w październiku łowisz liny ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 hehehe, ale przyznam się bez bicia, że na liny jeździłem tylko do sierpnia i nawet ich później nie próbowałem łowić, ale....może w tym roku razem spróbujemy na Wycztoku i gdzieś tam jeszcze? Jesienią będę miał więcej czasu na połowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
hege Posted August 30, 2012 Author Report Share Posted August 30, 2012 Czemu w październiku?w październiku dopiero będę w Polsce i dopiero wtedy będę mógł zapolować na lina.Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts