Jump to content

Odbiór karty wędkarskiej

Recommended Posts

Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie odbioru karty, którą wyrobiłem ponad 7 lat temu i... O  niej zapomniałem :huh:mam legitymację członkowską PZW ale nie wiem do jakiej instytucji udać się po odbiór karty oraz jakie dokumenty potrzebuje zabrać ze sobą, dzięki z góry wszystkim :)

Edited by Paweeel

Jeśli wyrobiłeś to zgłoś się tam gdzie składałeś dokumenty, zdjęcie i opłatę. Powinieneś mieć pokwitowanie za wniesioną opłatę, więc wystarczy spojrzeć na pieczątkę.

A tak między nami, to wybacz ale brzmi to jak wciskanie kitu albo totalny brak samodzielnego myślenia, co świadczy, że nie masz też pojęcia o obowiązujących przepisach. Albo...próbujesz dowiedzieć się który urzędnik powinien być podpisany na fałszywce.

Wesołych świąt.

Mam obiektywne podejrzenie iż mając 13 lat nie zdawałeś egzaminu na kartę wędkarską lecz na członkostwo w PZW. Kartę wędkarską można posiadać od 14-go roku życia a przepis obowiązuje od ok 30-tu lat. No to teraz nie jest dziwne, że nie pamiętasz, albo...

Jezu, ma pan rację, 14 lat literówka się wkradła, celem pytania była poprostu informacja czy mam się udać do starostwa czy do koła PZW, jedyne co posiadam to to wspomniana legitymacja członkowska, jeśli to za mało i gdzieś podziałem resztę potrzebnych dokumentów to cóż, trzeba od nowa wyrobić i spokój ;)

Jeśli wtedy nie byłeś w starostwie, to zapodziałeś potwierdzenie zdania egzaminu; które jest potrzebne do starostwa. Wniosek - ponowny egzamin lub samo zaświadczenie z Koła PZW. Wizyta w Kole nieunikniona i jak przedstawisz problem, to dowiesz się co dalej. Proponuję też już zapoznawać się z obowiązującymi przepisami, bo przez te 7 lat sporo się zmieniło. W Kole mogą od razu "rzucić" jakieś pytanie kontrolne albo dwa i ocenią czy kwalifikujesz się jako ten co zdał, czy też wyznaczą termin. Tak czy siak, powodzenia.

Edited by Docio

Serio?
przepisy zmieniają sie jak w kalejdoskopie i co chwila ludzie obyci z pismami prawniczymi mają problemy.
Do teg dochodzą regulacje inne niz wskazane w pozwoleniu do zapozaznania sie, przepisy o ochronei gatunkowej takich czy innych zwierząt i roślin....
Można łowić na mięso małży? Trzy sekundy do namysłu!

• 2 weeks later...
W dniu 12.04.2020 o 21:41, Wartburg napisał:

Można łowić na mięso małży? Trzy sekundy do namysłu!

Pewnie że można :D sam łowiłem ale nie brali mi :D

11 godzin temu, GLONU napisał:

Pewnie że można :D sam łowiłem ale nie brali mi :D

Może w NL. U nas .... można z wyjątkiem zwierząt i roślin chronionych a tu taki zonk ze 95 procent popularnych małży jest pod ochroną :(

Łowiłem wieki temu w Polsce , zaraz jak zakopałem ostatniego diplodoka dla ropy  :Dno i tak właśnie myślałem jak spojrzałem na tego małża że on był z tych pozostałych 5 % :gazeta: