Jump to content

Nowy silnik zaburtowy

Pawel_irl
 Share

Recommended Posts

Witam,dzisiaj  dostalem paczke z nowym silnikiem mercury 3,5 km.Na kartonie jest naklejka z datą prod.silnika.2019.Dzisiaj mamy już połowe maja 2020 roku.I tu mam pytanie czy ten silnik nie powinien być z tego roku 2020?Czy to jest normalne?Dziękuję i pozdrawiam.Pawel.

Nic w tym dziwnego nie jest. Samochody, pralki, lodówki, tostery, roboty kuchenne i wiele, wiele innych sprzętów jest wyprodukowanych wcześniej niż następuje sprzedaż. Czasem o kilka lat a nie tylko z roku poprzedzającego. Dochodzi nawet do takich paradoksów, że sklep sprzedaje towar z gwarancją producenta 3 lata od daty produkcji i już jest po gwarancji.

Ty kupujesz, Ty sprawdzasz, Ty decydujesz, a po fakcie nie ma co płakać. Możesz w tym przypadku odesłać na swój koszt rezygnując z zakupu o ile go nie zalałeś i nie uruchomiłeś, albo zażądać pełnej gwarancji lub rękojmi.

Do przeczytania ustawa konsumencka.

Edited by Docio

23 godziny temu, zwykły michał napisał:

Nie bardzo rozumiem co zmienia rok produkcji. Gdybyś chciał sprzedać możesz przedstawić kupującemu dowód zakupu. Kupiłeś to co było dostępne. Kupiłeś nowy i dla mnie byłby wystarczająco dobry dowód.

Ok spoko Michał nie nakręcaj się ja z tym nie mam żadnego problemu.Chciałem się tylko upewnić czy to jest powszechne w sprzedaży nowych rzeczy.Dziękuję że się tak zaangażowałeś w tą sprawę.Pozdrawiam.

• 1 month later...