m4ko Posted August 6, 2020 Report Share Posted August 6, 2020 Witam. Byłem dzisiaj na rybach. Niedawno zacząłem łowić na grunt tzn. rurka antyspląntaniowa, koszyczek 20g, przypon na żyłce 0.16 a żyłka główna 0.26, haczyk w miarę mały z włosem (nie pamiętam rozmiaru) i na włosie pellet 12mm wanillia lub czosnek. Aż do dzisiaj nie miałem brań. Tego wypadu trafiły się 4 całkiem fajne odjazdy. Łowię z sygnalizatorem elektronicznym i mechanicznym. Za każdym razem po zacięciu nie było ryby. Co robię źle? Dzięki za pomoc. Pozdrawiam 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted August 6, 2020 Report Share Posted August 6, 2020 Z tak ogólnego opisu trudno cokolwiek wywnioskować. Wrzuć zdjęcie tego "hakowłosa" może coś wyjdzie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted August 6, 2020 Report Share Posted August 6, 2020 1 minutę temu, ryukon1975 napisał: Wrzuć zdjęcie tego "hakowłosa" najlepiej razem z założoną przynętą. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ko Posted August 6, 2020 Author Report Share Posted August 6, 2020 C Coś takiego. Czytałem trochę i to może być wina za krótkiego włosa. Na zdjęciu jest już poprawiony ale przynętę założyłem tak jak była wcześniej 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted August 6, 2020 Report Share Posted August 6, 2020 Moim zdaniem przynęta jest zdecydowanie za duża do haczyka. Proponowałbym do takiego haka pellet 8mm albo nawet 6. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ko Posted August 6, 2020 Author Report Share Posted August 6, 2020 Bardzo dziękuję 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts