Jump to content

oceńcie moją gierkę - sam napisałem

jacek_sww
 Share

Recommended Posts

witam, jako zapalony wędkarz i programista napisalem gre wedkarska..

dosc duzo opcji min mozna

» wybrać interesujące cię łowisko

» wybierając łowisko decydujesz jakie ryby chcesz łowić

» wybierać sprzęt, przynęty, zanęty.

» dostosować przynętę do ryb obecnych w zbiorniuku

» holować ryby regulując moc napięcia żyłki uważając aby nie stracić zdobyczy

» zdobywać doświadczenie potrzebne do przejścia na kolejny poziom

» zdobywając kolejny poziom masz dostępne kolejne łowiska, sprzę, przynęty..

» konkurować z innymi grającymi w gre

» zdobywać pieniądze, za które kupisz sprzęt

w grze konkuruje sie z innymi i bije sie rekordy

ocencie i podpowiedzcie co mozna zmienic, usprawnic, dorobic

oto link

http://www.wedkarskiportal.pl/gra-wedkarstwo

Mało czytelne menu gry, po kilku próbach wejścia na wybrane łowisko zrezygnowałem. Sam portal, na którym jest gra również niezbyt czytelny. Jak dla mnie poruszanie się w grze, że o samym portalu nie wspomnę, powinno być bardziej intuicyjne. sorki, nie ocenię, bo nie miałem możliwości zagrania :(.

witam, po prawej stronie pojawia się "loading.." i moze to potrwac ok 30-40 sek az grafika sie załaduje.

zaraz potem powinien pojawic sie ekran z wyborem łowisk (jesli nie proponuje odswiezyc strone ctr+rlub f5)

(to sa niestety uroki gier przegladarkowych ktorych nie przeskoczymy raczej na ta chwile)

• 2 months later...

Chciałem założyć konto ale mam niepoprawny nawyk czytania regulaminów. Niestety regulamin portalu jest niezgodny z prawem i jak traficie na złośliwca to kłopoty są murowane.

• 2 weeks later...

Nadal nie jest, choć widać znaczną poprawę. Nie można w jednym miejscu pisać o gromadzeniu danych osobowych i podawać do tego konkretny przepis a w drugim miejscu pisać, ze nie gromadzi się danych osobowych poza cookies. :) Skoro się gromadzi to też potrzebne są dane identyfikacyjne firmy, które pozwolą, każdemu chętnemu do rejestracji, możliwość sprawdzenia zezwolenia ministra na takie gromadzenie danych. Wymogi są ostre i mało kogo stać na takie działanie. :) 

Nie można też wprowadzać zapisu bezwzględnego ograniczenia możliwości wyboru poprzez zmianę regulaminu, którego ustanowienie ważności wynika bezpośrednio z publikacji na stronie portalu :) a co oparte jest na wcześniejszej informacji o gromadzeniu danych osobowych. Za takie działanie TP S.A. zapłaciło bodaj 4mld zł kary. :) Zresztą nie tylko oni ale i inni operatorzy oraz niektóre banki.

A ten zapis:

"Administratorzy zastrzegają sobie prawo do przejęcia części lub całości treści opublikowanych przez użytkownika. Użytkownikowi z tego tytułu nie przysługuje wynagrodzenie."

to czysta chęć trafienia na szubienicę. :) Proponuję zapoznać się z ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Mam nadzieję, ze tymi konkretnymi wskazówkami choć trochę pomogłem. Jeśli wzbudziłem gniew to przepraszam, nie było to moim celem, gdyż gdybym w tym przypadku miał być wredny, to po prostu wcześniej bym się zrejestrował.

• 2 months later...