Kuca3 Posted February 26, 2021 Report Share Posted February 26, 2021 Witam, chciałbym kupić spining do ok. 50 cw od 205 do 215 cm długości na szczupaka. Aktualnie używam dragon black rock 240 z cw 5-25, ale pod dużymi gumami z troszkę cięższą główką już to łowienie nie jest komfortowe. Chciałbym się dowiedzieć co mi polecacie. Myślałem nad Westin W3 ULTRASTICK 7'/210CM MH 15-50G 2SEC. Budżet to maks 400 zł. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ko Posted February 26, 2021 Report Share Posted February 26, 2021 Dlaczego tak krótki kij? Z łodzi łowisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuca3 Posted February 26, 2021 Author Report Share Posted February 26, 2021 Tak, w 90%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ko Posted February 26, 2021 Report Share Posted February 26, 2021 (edited) To niestety nie pomogę bo krótkich kijów na łodzie nie używam, ale myślę że inni bardziej doświadczeni wędkarze pomogą Edited February 26, 2021 by m4ko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuca3 Posted February 27, 2021 Author Report Share Posted February 27, 2021 Nikt nie pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted March 1, 2021 Report Share Posted March 1, 2021 Masz wysoki budżet, tylko po co tak drogo? Troker dobra wędka w bardzo przyzwoitej cenie. Jeśli koniecznie chcesz droższą, bardzo proszę Proguide-X. Linki wyłącznie poglądowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Karwel Posted May 26, 2021 Report Share Posted May 26, 2021 Skoro nikt więcej nie pisze to rozumiem, że to co napisał Alexspin to jedyny możliwy wybór/wybory? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandacz70 Posted May 26, 2021 Report Share Posted May 26, 2021 Miałeś tego Westina w ręku? Bo ja dwa Westiny testowałem i wędki owszem super wykonanie ale dość ciężkawe i z mocno niedoszacowanym cw. Co prawda miałem wędki o cw ok 20 g ale spokojnie można by opisać jako do 30-35 g. Jeśli nie miałeś tej W3 w ręku to weź to pod uwagę. Może coś z savage gear? Fajne kijki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted May 27, 2021 Report Share Posted May 27, 2021 8 godzin temu, Grzegorz Karwel napisał: Skoro nikt więcej nie pisze to rozumiem, że to co napisał Alexspin to jedyny możliwy wybór/wybory? Nie jedyny, bo oferta rynkowa jest bardzo szeroka. Zaproponowałem Trokera bo znam dobrze ten kijek i spełniłby Twoje oczekiwania bez nadmiernego nadwyrężania kieszeni. Zaproponowałem Progiude gdyby zależało Ci na zaszpanowaniu. Kolega Piotr zasugerował coś z SG, kijki fajne, drogie, można pochwalić się nad wodą logo firmy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Karwel Posted May 27, 2021 Report Share Posted May 27, 2021 https://allegro.pl/oferta/wedka-konger-troker-spin-ii-h-2-70m-40g-9576140143?fromVariant=9576338084 kupiony, jak potestuje dam znaka, dzięki i pozdrawiam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts