Raavek96 Posted March 28, 2021 Report Share Posted March 28, 2021 Witam Potrzebuje kołowrotek karpiowy głównie do rzutu, ale także w przyszłości do wywózki. Stąd moje pytanie czy ktoś posiada te kolowrotki i może się o nich wypowiedzieć? Z tego co ja wyczytałem to MIKADO Lentus ma problemy z żyłka wpadającą pod szpule, ktoś się na ten temat wypowie? Kiedy ona wpada przy rzutach, holu czy jak i czy jest to uciążliwe? Co do SPRO 460 to czytałem że to niezawodna maszynka. Nie mogę się zdecydować głównie dlatego że MIKADO do mnie przemawia z tymi 2 szpulami jedna do rzutu druga do wywózki na przyszłość coś takiego byłoby wskazane. Mówię dokładnie o modelach MIKADO Lentus Speedrunner 10007 i SPRO Super Long Cast 460. Zylka która będzie używana to Shimano Technium 0.30/0.35. Może to też ma jakieś znaczenie co do tej żyłki wpadającej pod szpule lentusa, bo gdzieś czytałem że przy żyłkach z wyższej półki tego problemu nie ma, nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 28, 2021 Report Share Posted March 28, 2021 Jeżeli problem dotyczy "wybranych" żyłek to z kołowrotkiem wszystko w porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raavek96 Posted March 28, 2021 Author Report Share Posted March 28, 2021 3 minuty temu, zwykły michał napisał: Jeżeli problem dotyczy "wybranych" żyłek to z kołowrotkiem wszystko w porządku. Nie wiem, gdzieś wyczytałem raz taka wypowiedź dlatego pytam Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 28, 2021 Report Share Posted March 28, 2021 (edited) Jedna wypowiedź to niewiele ale zawsze możesz skreślić ten model z listy Edited March 28, 2021 by zwykły michał 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted March 28, 2021 Report Share Posted March 28, 2021 6 godzin temu, Raavek96 napisał: Nie wiem, gdzieś wyczytałem raz taka wypowiedź dlatego pytam Jedna wypowiedź? Poważnie? Z góry zakładam, że użytkownik od tego negatywa, wykonywał jakieś dziwne ruchy z młynkiem. Na przykład w instrukcji zobaczył miejsce na podkładkę pod szpulą, a że były trzy, to je tam umieścił i wystarczy aby zwoje spadały. Nawet jak go na forum "naprostowali", to niezwykła rzadkość aby przyznał się do błędu, prędzej stwierdził - pomogło. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts