Borys_yr1 Posted January 4, 2022 Report Share Posted January 4, 2022 Witam kolegów Mam pytanie odnośnie wędki w tytule i potrzebuje pomocy Zaczynam przygodę ze spinningiem . Czy warto ten kijek kupić ? Chodzi mi o wędkowanie na jeziorze z brzegu . Myślicie że ta wędka poradzi sobie na szczupaka czy może być za słaba ? Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted January 10, 2022 Report Share Posted January 10, 2022 Zależy jakiej wielkości ryb się spodziewasz, na "wymiarki" do 70cm powinna wystarczyć. Na większe może okazać się ciut za słaba i do wędkowania z brzegu ciut za krótka. Raczej mierzyłbym w 10-40g/270cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted March 9, 2022 Report Share Posted March 9, 2022 Jako typowa szczupakówka posiada z pewnością za mały ciężar wyrzutowy. Długość kija powinna być dość duża w zależności od upodobań od 2,7 m do nawet 3 m. Ciężar wyrzutowy zależny jest od charakteru jeziora a szczególnie jego głębokości. Póki co do sezonu czas więc można spokojnie szukać i porównywać, tym bardziej że u mnie dziś rano jak widać wróciła piękna zima. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts