mat-kmiec Posted January 6, 2022 Report Share Posted January 6, 2022 Cześć, Przeszukałem internet ale nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Jak to jest z farbowaniem przynęt? Wiem z własnego doświadczenia że przynęty np. z Aliexpress / Mikado farbują... Kupiłem plecak z Foxa wraz z pudełkami. Szperając po internecie trafiłem na trochę droższe pudełka które chronią przed promieniami UV i gumy nie reagują z plastikiem. Czy Waszym zdaniem warto inwestować w pudełka z rożnymi filtrami czy zwykłe przezroczyste pudełko od SG będzie w porządku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted January 6, 2022 Report Share Posted January 6, 2022 Gumy farbują że względu na rozpuszczalniki używane do produkcji. Kiedyś rozpuszczały pudełka ale producenci zaczęli stosować inny plastik. Promieniowanie UV nie mają nic do rzeczy ale możesz kupić droższe pudełka jeżeli masz za dużo pieniędzy. Mogą się odbarwiać od słońca ale musiałyby trochę poleżeć. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted January 10, 2022 Report Share Posted January 10, 2022 (edited) Jeśli przynęty zafarbują się wzajemnie, to może nawet okazać się, że są bardziej atrakcyjne dla ryb. Jak napisał Michał, teraz gumy raczej nie wchodzą w reakcję z pudełkami, ale jeśli chcesz na prawdę dobre, zainwestuj w Versusa, są w różnych rozmiarach. Od dwóch sezonów używam wyłącznie tych pudełek w wersji przezroczystej, bardzo dobrze się sprawdzają. Edited January 10, 2022 by Alexspin 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts