arekej Posted March 23, 2022 Report Share Posted March 23, 2022 Witam. Od początku roku próboje złapać szczupaka na małym, prywatnym stawie no kill. staw ma rozmiary około 20m na 10 i woda jest w nim całkiem mętna. Wiem, że są tam szczupaki, ale nie wiem na jakie przynęty je łowić. Łowię tylko na przynęty gumowe, może w tym jest mój błąd? proszę o porady na temat przynęt i kolorów w małym, mętnym stawie z głębokością max 3 m. prosiłybym też o techniki łowienie w tym miesiącu przy temperaturze około 10stopni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HaDe Posted March 23, 2022 Report Share Posted March 23, 2022 (edited) Proponuję Ci alternatywę. Usiądź sobie rankiem na brzegu, może zobaczysz cud tarła. Jeszcze im się dobierzesz do skóry Edited March 24, 2022 by HaDe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted March 24, 2022 Report Share Posted March 24, 2022 10 godzin temu, arekej napisał: Od początku roku próboje złapać szczupaka na małym, prywatnym stawie no kill. (...) Wiesz, że łamiesz przepisy? 10 godzin temu, arekej napisał: (...)prosiłybym też o techniki łowienie w tym miesiącu przy temperaturze około 10stopni Wybij sobie na razie to z głowy. Mam nadzieję, że nikt z tego Forum nie udzieli Ci takich porad. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 24, 2022 Report Share Posted March 24, 2022 8 hours ago, Alexspin said: Wiesz, że łamiesz przepisy? Gdyby wiedział to by się nie pytał. Jeszcze kilka tygodni i będzie mógł łowić. 8 hours ago, Alexspin said: Wybij sobie na razie to z głowy. Mam nadzieję, że nikt z tego Forum nie udzieli Ci takich porad. Czy jest forum na którym można dostać takie porady? Nawet gdyby ktoś próbował to admin powinien to usunąć. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arekej Posted March 26, 2022 Author Report Share Posted March 26, 2022 faktycznie macie racje... przepraszam macie natomiast porady jak łowić okonie na rzecę? bo nigdy nie łowiłem a zacznę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted March 28, 2022 Report Share Posted March 28, 2022 Wędzisko w granicach 1-7g max 3-10g, jeśli z brzegu to długość 270cm, jeśli z łódki 210cm, kołowrotek rozmiar 2000-2500, plecionka 0,04-0,06mm, przynęty - obrotówki rozmiar 0-2, wahadłówki rozmiar 00-0, woblery 2-5g, gumki na główkach 1-3g. Jeśli w łowisku występują szczupaki obowiązkowy przypon nie mniej niż 2kg nie krótszy niż 30cm (polecam DRAGON Surfstrand 1x19, lub 7x7). Reszta przyjdzie sama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts