MiloM404 Posted June 5, 2022 Report Share Posted June 5, 2022 Witam wszystkich! Nie jestem bardzo doświadczonym wędkarzem i przychodzę tu z pytaniem co to za ryba? Mi się wydaje że to karaś ale mój szwagier mówi że to leszcz. A leszcza jeszcze nigdy nie złowiłem i jestem ciekawy. Z góry dziękuję za odpowiedzi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted June 5, 2022 Report Share Posted June 5, 2022 Karaś. Łowisz ryby a nie potrafisz rozpoznać podstawowych gatunków?? Masz w ogóle kartę?? 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted June 5, 2022 Report Share Posted June 5, 2022 Zapytaj szwagra czy widział kiedykolwiek leszcza 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ubertroll Posted June 5, 2022 Report Share Posted June 5, 2022 To jest ryba z rodziny Cyprinidae. Jak sama nazwa wskazuje ma w sobie kwas cyprynidowy. Mam nadzieję, że nie zjadłeś, bo jak tak, to daj znać jutro czy żyjesz. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted June 5, 2022 Report Share Posted June 5, 2022 Karasie nie mają dużych ilości tego kwasu więc mimo tego że jest toksyczny nic mu nie powinno być. Będzie miał problem przy spożyciu więcej niż jednego miesięcznie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted June 5, 2022 Report Share Posted June 5, 2022 Godzinę temu, zwykły michał napisał: Zapytaj szwagra czy widział kiedykolwiek leszcza Pewnie ogląda codziennie. Wiem, OT, ale kto mi zabroni ? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted June 5, 2022 Report Share Posted June 5, 2022 Każdy się boi 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts