Jump to content

Wybór spiningu do 100zł

Recommended Posts

Witam,

Mam pytanie czy moglibyście polecić mi jakiś spining do 100zł, tylko tyle bo stwierdziłem jak dla mnie na początek będzie dobry, ponieważ mam zaledwie 14 lat i miałem taką starą wklejankę lecz to po prostu wrak i myślę o czymś nowszym.

Chodzi mi mniej więcej o parametry:

Składająca się z dwóch części. (słyszałem że dobrze jest na niej wyczuć branie)

Wyrzut 10g - 30g

Długość 2,70m

Proszę o jakieś: pomysły,propozycję lub jeśli to będzie konieczne sugestię.

Jeśli mozna skorzystać z prawa sugesti. :) Czy aby na pewno chcesz się przesiaść z wklejanki na pełnowęglowy jako odnowienie sprzetu? Pytam bo to dwa różne wędziska i o czułości wklejanki można zapomnieć. Wklejanka to głównie opad, gumki i małe wobki a pełnowęglowy to duże wobki, obrotówki i wahadła. Finezja z jaką prowadzi się nawet te cięższe przynęty na wklejance jest nie do uzyskania na pełnym weglu.

Jeśli nie o to chodzi to jest nieważne co napisałem powyżej. :) A co do ilości składów to i tak wedzisko z cw 10 - 30g będzie sztywne. Różnica jakaś, może nawet wyczuwalna pomiędzy 2 a 3 częściowym, może być. W takim przypadku, jeśli trzyczęściowe, to wybieraj wędzisko lżejsze a ta ewentualna różnica zostanie zniwelowana. Nie wiem też jakie cw miała Twoja wklejanka, bo jeśli do 15g to samo odnowienie sprzętu będzie również wiązać się z odnowieniem przynęt oraz nauką spinningowania na nowo. Zupełnie inna technika prowadzenia przynęty.

• 2 weeks later...

Jeżeli chcesz wyczuć branie to oczywiście ta z węglowym blankiem będzie dobrym wyborem, zresztą jak już masz wklejankę dobrym pomysłem byłoby spróbować czegoś innego. Przez całą Twoją karierę wędkarską nazbierasz doświadczenia a tym samym pełno sprzętu wędkarskiego.

Mam coś dla Ciebie!

STEELHEAD PRO SPIN - RON THOMPSON

DŁUGOŚĆ: 270cm

CW: 7-28g 

CENA: 99,99zł

STEELHEAD PRO SPIN - RON THOMPSON

DŁUGOŚĆ: 240cm

CW: 7-28g 

CENA: 90zł

W tej kwocie na pewno będziesz zadowolony ;) Wyjątkowa okazja dla użytkownika forum.

post-430-0-17237000-1357590941_thumb.jpg

post-430-0-89253100-1357590944_thumb.jpg

Edited by Pirania