Jump to content

Shimano Sedona 4000 Fi

CaCara
 Share

Recommended Posts

Witam. Niedawno wróciłem po latach do wędkarstwa i się mocno zapaliłem. Niestety mój stary Shimano Exage 2500 FC na kiju Robinson Cortez Power Jig 2.7m 8-30 cw dostał delikatnych luzów i czasami delikatnie gubi jakość nawijania plecionki w dodatku wydaje mi się trochę przymały, a mam zamiar łowić na większe przynęty gumy 12-15cm raczej na lekkich główkach do 10 gram obecnie na jeziorach w przyszłości może na rzekach, zbiornikach w okolicy Wrocławia. Chciałbym do nowego kijka SG2 medium game 12-35 2,2 metra dokupić kołowrotek. Najbardziej mnie zainteresował Shimano Sedona 4000 Fi czy to dobry wybór? A jeżeli tak to to przeglądając internet znalazłem kilka modeli np Shimano Sedona 4000FI xg czym są te różne skróty i poszególne modele?                                                 Inne opcje jakie znalazłem to :

1)Daiwa Ninja LT 4000

2)PENN SLAMMER 360 (ponoć niezniszczalny ale odbiega kulturą pracy) 

3)Dam Quick4 4000FD 

*znalazłem lekką używkę Dam Quick 7 4000FD może też sensowana jeżeli jakością mocno różni się od Quicka 4

POŁAMANIA KIJA

3 godziny temu, ZwinnyPstrąg napisał:

Dam Quick 4 5000 FD dzis zamówiłem do kija Dam DAM Yagi Spin 2.44M 15-53G, jak dojdzie do piatku to w weekend jade na kanal w Holandii i dam znac jak smiga.

Ja nie wytrzymałem ciśnienia i nie mogąc zasnąć postanowiłem sobie ulżyć i zamówiłem shimano Saharę Fi 4000. Czekam na relacje czy jesteś zadowolony z zakupu i na pewno podzielę się opinia na temat swojego zakupu. Połamania ( ja dzisiaj testowałem nową wędkę niestety nie na rybie może następnym razem się uda :bije:)