Jan-ek Napisano 29 Września 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Dzień dobry kupiłem wreszcie sobie wymarzonego surfa dużo czytałem i oglądałem na jego temat ale wole się zapytać specjalistów Czy jeżeli założę do plecionki 0.14 żyłkę 0.40 to wytrzyma jako przypon strzałowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mikolaj łódzki Napisano 29 Września 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Nie. Kup sobie przypony koniczne. Ważne żeby na końcu miały 0.50 lub więcej. Potem dowiadujesz agrafkę tylko dużą to takiej agrafki przypinasz zestaw końcowy. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 30 Września 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2022 A dlaczego tak? Miotałem róznistymi ciężarami na "pół Wisły" i nie wiem w czym rzecz. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 30 Września 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2022 W tym żecz że w klasycznym rzucie surfactingowym na ciężarek działają siły (przez króciutką chwilę) tak duże że wyrywają kretliki w ciężarkach dlatego używa sie ciezarków typu piramidka które tej wady sa pozbawione. Pamiętam opracowanie o łowieniu z plaży w ktorym polecane sa żyłki 1.0 0.8 na przypon strzałowy. Przy centerpinie faktycznje odpowiedź brzmi tak. A i żeby nie być hipokrytą tak używałem strzałowki 0.40 lub 0.45 ale do karpiowania z ciężarem ponizej 80 gram. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 30 Września 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2022 Rozumiem , nie zauważyłem problemu z żyłka 0.6 Delikatniejszymi zestawami obstrzału dalekiego zasięgu nie prowadziłem, pomijam rozlewiska Bugu blisko zalewu ale to nie były odjegłości "plażowe" 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi